Daca in Europa si America la moda este tenul bronzat, atunci femeile din tara soarelui rasare au alt standard de frumusete.
Femeile japoneze sunt cunoscute si apreciate mai ales pentru tenul lor alb ca de portelan, care in trecut era la moda si in Europa.
Unii spun ca femeile din Japonia au tenul alb pentru ca evita contactul direct cu razele soarelui, avand mereu la ele umbrele de soare. Acest lucru este adevarat, insa este doar jumatate din adevar. A doua jumatate consta in alimentatie, masaj facial si modul de viata.
In primul rand,japonezele practica masajul facial cu regularitate.
Astfel este ameliorata circulatia sanguina, iar tenul devine neted, sanatos, elastic si de o culoare transparenta.
In al doilea rand,japonezele consuma multa carne, iar meniul zilnic are ca baza produse vegetale si pestele, astfel incat putem spune ca ele se afla mereu intr-un regim alimentar similar cu un post crestin usor,care are drept efect si fata de portelan.
Si in al treilea rand, cultura japoneza este slab axata pe emotii, de aceea femeile japoneze sunt mai putin emotionale. Asta nu inseamna ca ele sunt mai triste sau mai nefericite ci pur si simplu in Japonia manifestarea emotiilor nu este privita cu ochi buni.
Retinerea emotionala le face pe japoneze mai rezistente la stres, ceea ce garanteaza calitatea si sanatatea pielii.
Daca vrei si tu un ten de portelan,iti recomandam sa tii cont de cele scrise mai sus si in plus sa faci periodic aceasta masca:
Ingrediente:
-3 linguri orez
-3 linguri lapte cald
-3 linguri miere
-apa
Mod de preparare a măștii: se fierbe orezul până se înmoaie, apa în care a fiert se separă și se păstrează la figider pentru a te clăti de 2-3 ori pe zi pe față cu ea căci este foarte hidratanta, conține antioxidanți și blochează pătrunderea UV în ten.
Orezul răcit se amestecă cu laptele călduț și cu mierea. Acest amestec se întinde pe față și se lasă timp de o oră, după care se curată și se clateste fața cu apa călduță.
Japonezele sunt recunoscute pentru ritualurile lente de răsfăț, minim 30 minute, dimineața și seara, care aduc tenului hidratare, netezire, strălucire și protecție UV. Ele folosesc zilnic perii moi cu care-și masează tenul activând microcirculația sanguină și oxigenarea pielii, își fac auto-masaj facial, și își presează punctele de pe față care activează qi-ul.
Ochii obosiți, umflați și încercănați sunt stimulați prin presare în partea lor interioară, către nas.
Pentru relaxarea generală a feței se presează mijlocul bărbiei.
Alimentația este un alt factor important și este bazată pe legume și fructe crude (organice), peste, orez dar cel mai important ajutor îl constituie sucurile naturale în anumite combinații în funcție de necesarul de nutrienți al fiecăruia.
Pe lângă alimentație, și sportul moderat practicat regulat ne ajută să avem un ten proaspăt, neted și tonic.
Acneea – cauze și remedii de vindecare la adolescentele japoneze
Acneea reprezintă o inflamație la nivelul pielii feței, în general mai frecvență la adolescentele aflate în perioadă de pubertate, provocată de obstrucția glandelor sebacee care aduce secreția sub piele apărând coșuri, puncte albe de grăsime sau negre.
Aceste coșuri pot fi dureroase și dacă nu sunt tratate corect pot lasă cicatrici. Acest exces de sebum este provocat de alimentele bogate în grăsimi saturate sau zahăr care ajung în sânge sub formă de toxine și sunt eliminate de corp prin piele producând astfel abcese sau acnee.
Acneea mai poate fi provocată la adolescenți și de secreția de hormoni sexuali, alergii, deficit de zinc, stres și anticoncepționale orale.
Sursa:sanatosi.com