INSTANT

Stresul este o principala cauza pentru multe boli. Nu ignora aceste semne care arata ca esti stresat, dar nu-ti dai seama

Desi specialistii ne avertizeaza ca stresul este o principala cauza pentru multe boli, afectiuni si alte probleme de sanatate, putini suntem cei care cu adevarat constientizam.

Stresul este extrem de periculos si, in plus, este si foarte greu de detectat.

De aceea, in acest articol, va vom lista cateva simptome ale stresului pe care nu trebuie sa le ignorati. De asemenea, nu uitati sa va relaxati si sa va detasati de orice va creeaza un disconfort metal.

1. Probleme cu somnul.

Daca ciclul de somn vi s-a schimbat subit, nu mai dormiti suficient, nu va odihniti cum trebuie, in ciuda faptului ca sunteti foarte obositi, este cazul sa schimbati ceva in stilul de viata caci este foarte posibil sa fiti stresati.

Atunci cand suntem stresati somnul este primul afectat. Apar insomnia, cosmarele, grijile nocturne.
2. Caderea parului. In mod normal oamenii pierd aproximativ 100 de fire de par pe zi. Majoritatea nici nu observa. Cand apare stresul, insa, se produce o schimbare in organism, numarul firelor de par pierdute creste considerabil.

Atentie, parul nu incepe sa scada exact in perioada in care suntem stresati, ci abia peste trei sau patru luni mai tarziu. Daca nu prevenim si nu tinem stresul sub control, caderea parului poate deveni o problema alarmanta.

3. Modificari comportamentale.

Daca stresul afecteaza hormonii, apar schimbari vizibile in comportament. Intervin anxietatea, viciile, afectiunile obsesiv compulsive si alte probleme mentale.

4. Fluctuatii in greutate.

Stresul cauzeaza fluctuatii in greutate, poate fie sa incetineasca metabolismul ducand la ingrasare, fie sa diminueze apetitul ducand la slabit subit.

5. Durere in corp.

Articolul continuă după reclame

Stresul poate afecta intregul organism. Cauzeaza, astfel, dureri in piept, probleme cu stomacul, ulcere, diaree, palpitatii.

Mai mult, durerile de cap pot fi destul de intense, artrita poate deveni mai severa pana ce intregul corp incepe sa doara. In acest stadiu, este obligatoriu sa luati masuri in vederea gestionarii stresului.

6. Lipsa linistei.

Nu puteti sta locului, nu va gasiti linistea, sunteti intr-o continua stare de agitatie, anxietate si aveti un disconfort mental. Trebuie sa tratati problema serios, sa incercarcati sa va infruntati fricile, temerile si gandurile care va macina.

7. Va ganditi constant la serviciu.

In mod cert sunteti o victima a stresului daca va ganditi incontinuu la serviciu, la bani, cheltuieli, obligatii si nu va puteti relaxa. Pana nu va veti detasa de problema, este imposibil sa o rezolvati. Trebuie sa intelegeti ca grijile nu fac decat sa complice lucrurile si mai mult si cauzeaza probleme de sanatate suplimentare.

Faceti-va timp sa va bucurati de micile momente, incetati sa va verificati telefonul din 5 in 5 minute sau sa va confruntati agenda. Inconjurati-va de oameni dragi si angrenati-va in activitatile care va fac cu adevarat placere.

8. Libido scazut.

Cu cat nivelul de stres este mai mare, cu atat mai putini prezenti sunt hormonii sexuali si nevoia de a avea relatii intime. Nu lasati stresul sa va afecteze relatia. Indiferent care ar fi problema, fiti deschisi cu partenerul sau partenera voastra si spuneti intocmai ce va supara.

9. Nu aveti rabdare cu ceilalti. Daca ati devenit nervosi, iritati, nerabdatori, chiar si cu cei dragi, este foarte probabil sa fiti extenuati. Luati o pauza, reflectati asupra situatiei si nu lasati stresul sa intervina intre voi si familia or prietenii vostri.

SURSA: www.healthyfoodhouse.com

Publicitate

This website uses cookies.