Secrete esentiale pentru un gratar perfect!
Un gratar se poate face in mai multe feluri, acasa sau la iarba verde. Acasa, puteti utiliza gratarul de aragaz , care consta intr-o plita groasa, striata sau plata, ce se monteaza deasupra flacarii aragazului, plita si tigaia grill sau gratarul de cuptor.
Dar daca vreti sa profitati de toate beneficiile pe care vi le ofera sezonul cald si v-ati propus sa mergeti la picnic, in weekend, atunci, probabil ca veti dori sa va rasfatati impreuna cu cei dragi pregatind friptura la gratar autentic, asa cum se obisnuieste la o astfel de iesire. Dar ce faceti in cazul in care n-ati mai facut acest lucru niciodata si totusi nu vreti sa renuntati la o asemenea provocare?
Pai, solutia ar fi sa va ghidati dupa urmatoarele sfaturi
Carnea si legumele pregatite la gratar sunt foarte gustoase si sanatoase, atata timp cat sunt respectate anumite reguli. In general, barbatilor le place sa se joace cu focul, dar noi credem ca si o femeie ar putea sa pregateasca un gratar, acest lucru nefiind foarte complicat.
Pregatirea carnii si a legumelor:
Mai intai, este bine sa ungeti bucatile de carne sau peste cu ulei, sare si piper din belsug, dupa care puneti carnea de porc, apoi carnea de pui, iar la sfarsit, legumele si pestele. Cel mai bine, insa, este sa pregatiti totul de acasa, adica sa portionati carnea si legumele si sa le condimentati, invelindu-le apoi intr-o folie de aluminiu.
La inceput, tineti carnea pe partea mai fierbinte a gratarului, aproximativ 5 minute pe fiecare parte, iar apoi, este bine sa o transferati pe partea mai putin fierbinte, pana sunt gata.
Pentru a fi siguri ca friptura este bine facuta, puteti cresta carnea si vedeti daca s-a patruns.
Totusi, nu este bine sa faceti acest lucru prea des, pentru ca nu va mai fi la fel de suculenta.
Cand friptura este gata, o scoateti de pe gratar si o lasati sa stea deoparte cam 5 minute. Astfel, sucul fripturii va fi pastrat inauntru si gustul va fi excelent.
Micii nu se tin prea mult pe gratar, pentru a nu se usca. O regula nescrisa in prepararea micilor spune ca acestia trebuie intorsi, la intervale relativ scurte de timp, de trei ori, cate o data pentru fiecare latura.
Carnatii trebuie sa-i asezati pe marginea gratarului, astfel incat, sa nu se arda. Carnatii mai grosi se pot fierbe aproximativ 5 minute, inainte de a se pune pe gratar. Este indicat sa intepati carnatii, inainte de a-i pune pe gratar, deoarece, daca ii intepati in timp ce sunt pe gratar, din cauza sucului scurs, gratarul poate lua foc.
Legumele se pun pe gratarul nu foarte incins si se lasa cateva minute, intorcandu-se pe o parte si pe alta, astfel incat, sa se friga uniform. Aveti grija sa nu lasati legumele nesupravegheate pe gratar. Ele se coc extrem de repede si se pot arde in cateva secunde.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare===>
Page: 1 2
This website uses cookies.