3. Turtă cu usturoi și rozmarin
Această pâine este un înlocuitor aromat pentru aluatul de pizza!
Ingrediente:
1 ceasca de făină de tapioca
¼ ceașcă de făină de cocos, cernută
½ lingurita de sare de mare
½ ceasca de lapte de nucă de cocos integral
¼ ceasca de ghee sau ulei de nucă de cocos
1 ou, bătut
1 lingurita de rozmarin proaspat, tocat marunt
1-2 catei de usturoi, tocati fin
Ulei de măsline extra virgin și sare de mare pentru garnitură
Indicatii:
Preîncălziți cuptorul la 230 grade Celsius și puneți o piatră de pizza cu ulei sau o tigaie de fontă în cuptor pentru a se încălzi.
Într-o cratiță mică, se încălzește laptele de nucă de cocos cu ghee la foc mediu-scăzut până se încălzește. Nu-l lăsați să fiarbă.
Combinați făinurile și sarea într-un castron mare.
Se toarnă amestecul de nucă de cocos / ghee în castron și se amestecă până se combină. Lăsați compozitia să stea câteva minute să se răcească.
Se adaugă oul și se amestecă până se combină.
Scoateți vasul de pizza și turnați aluatul în centrul tăvii. Răspândiți uniform până la aproximativ jumatate de cm grosime.
Presarati rozmarin si usturoi pe partea de sus.
Coaceți 9-12 minute până când devine aurie și crocantă precum doriți.
Se scoate din cuptor, se unge pâinea cu ulei de măsline și se presară sare de mare după gust.
4. Lipie cu dovleac
Ingrediente:
2 linguri de făină de cocos
2 ½ lingurițe de gelatină vegetală sau de la animale hrănite cu iarbă
¼ ceasca plus 2 linguri de dovleac bine gatit si pasat in piure, sau cartofi dulci
2 linguri unt, ghee sau ulei de nucă de cocos
2 ouă la temperatura camerei
¼ linguriță de sare de mare (mai mult sau mai puțin după gust)
Indicatii:
Aveți grijă ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.
Preîncălziți cuptorul la 200 ° C și plasați o foaie de copt cu hârtie de pergament.
În primul rând, amestecați împreună făina de nucă de cocos și gelatina.
Într-un castron separat, se amestecă împreună dovleac / cartofi dulci și unt până când se netezesc.
Se combină cu amestecul de făină de cocos / gelatină până se omogenizează.
Adăugați ou și sare de mare și amestecați până se combină.
Se toarna în cercuri pe foaia de coacere la grosimea de aproximativ 1,5 cm.
Coaceți timp de aproximativ 12 minute, apoi îndepărtați cu atenție pâinea de pe hârtia de pergament și întoarceți pe partea cealaltă. Coaceți painea timp de încă 5 minute până când aceasta este uscată la atingere.
Îndepărtați coala din cuptor și lăsați să se răcească complet.
Savurați-le imediat.
Sugestii de topping:
Ceapă verde
Brânză Cheddar
Citeste continuarea pe pagina urmatoare===>