INSTANT

Reteta pentru cea mai delicioasa zacusca de vinete – O vei adora, atat tu, cat si intreaga familie!

Reteta pentru cea mai delicioasa zacusca de vinete – O vei adora, atat tu, cat si intreaga familie!
Pentru ca este sezonul ideal pentru zacusca, pentru ca in piata gasim peste tot vinete si legume, astazi va voi invata o reteta delicioasa de zacusca!
Ingrediente:

3 ardei grasi (rosu, galben, verde)
1 vanata
50 ml de ulei de masline
3 cepe mici
2 catei de usturoi

2 frunze de dafin (proaspete sau uscate)
2 linguri pasta de rosii
1 lingurita sare (sau mai putin, in functie de preferinte)
2 lingurite de zahar granulat
putin piper alb

Mod de preparare:
1. Spala bine legumele.
2. Tapeteaza o tava de copt si pune in ea vanata injumatatita si ardeii intregi. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru vreo 25-35 de minute.

3. Scoate legumele din cuptor, curata-le si pune-le intr-un tocator electric.
4. Caleste usor ceapa si usturoiul, dupa care pune peste ele legumele din tocator.
5. Adauga uleiul si frunzele de dafin.

6. Incorporeaza si pasta de rosii. Amesteca bine. Gateste la foc mediu. Potriveste de sare, piper si zahar.
Cand zacusca e omogena, ia-o de pe foc, las-o sa se raceasca putin si pune-o intr-un borcan. Tine-o in frigider. Nu uita sa scoti foile de dafin.
RETETA BONUS
salata orientala – O reteta mai putin cunoscuta

Articolul continuă după reclame

Ingrediente:
4 cartofi marime medie
2 oua
1 ceapa medie (sau 3-4 tulpini de ceapa verde)
2 ridichi
1 ardei gras
frunzele de la o legatura de ridichi
2 castraveti
2 rosii mici
1 conserva de ton in ulei
2 linguri ulei de masline

Fierbeti cartofii in coaja, lasatii sa se raceasca, curatatii de coaja, taiatii in bucati de 2-3 cm.
Fierbeti ouale 4-5 minute. Lasati-le sa se raceasca, curatati-le de coaja, feliati-le.
Ceapa se taie julien.
Ridichile se taie feliute.
Ardeiul gras se spala, se curata de seminte, se taie in feliute.
Frunzele de la ridichi se spala si se toaca cat mai marunt.
Curati castravetii de coaja, spalatii si feliatii.
Spalati rosiile si taiati-le pe jumatate.
Dupa ce ati preparat ingredientele, asa cum am mentionat mai sus, puneti-le intr-un castron mare de salata.
Adaugati tonul din conserva cu tot cu ulei.
Turnati si cele doua linguri ulei de masline.
Mixati usor salata orientala cu ton, castraveti sir ridichi, si serviti-o in castronele mai mici.
Sursa: culinar.bzi.ro
Articol preluat integral cu acord scris.

Publicitate

This website uses cookies.