Remediul antiinflamator care calmeaza rapid durerile articulare
Anumite alimente , in special cele obtinute pe cale chimica, pot duce la aparitia durerilor de spate, de picioare sau a celor articulare. Antiinflamatoarele amelioreaza durerile, insa acestea au efecte adverse care pot cauza probleme de sanatate.
In schimb exista metode naturale prin care putem sa amelioram durerile, evitand efectele adverse.
Durerile articulare sunt, frecvent, cauzate de fracturi, traumatisme, reumatisme, artrită, infecții.
Însă această listă trebuie completată și cu factori precum
supraponderalitate, mișcări repetitive, suprasolicitarea articulațiilor, schimbări de anotimp, efort fizic inadecvat, înaintarea în vârstă.
De regulă, majoritatea dintre noi ignoră aceste dureri până în momentul în care acestea devin atât de puternice încât ne împiedică să facem gesturi banale: să ne ridicăm din pat, să urcăm sau să coborâm scări etc.
Dincolo de tratarea cauzei, este necesară și calmarea durerilor care se pot acutiza, astfel încât să imobilizeze persoana afectată.
Iata un amestec din ananas, telina, lamaie si morcov.
1.Ananasul
Ananasul mentine sistemul cardiovascular, este bogat in antioxidanti care
contribuie la eliminarea inflamatiilor.
2.Telina
Este o legume care contine calorii si foarte multi antioxidanti, cum ar fi vitamina C si flavonoizi, care pretejeaza organismul de afectiunile oxidative ale celulelor, vaselor de sange si ale organelor.
De asemenea, telina contine beta-caroten, magneziu si fitonutrienti ce ajuta la tratarea inflamatiilor.
3.Lamaia
Lamaia, la fel ca celelalte citrice, are un continut bagat de vitamina C, ajutand la restabilirea vaselor de sange, ligamentelor si oaselor. Adaugati lamiae in apa pe care o beti zilnic si veti scapa de dureri.
4.Morcovul
Morcovul si cartofii ontin vitamina A si beta-caroten, ele fiind foarte eficiente in calmarea inflamatiilor.
Reteta
Ingrediente:
-100 grame de ananas crud taiat bucatele
-100 grame de radacina de telina
-o lamaie cu tot cu coaja taiata pe jumatate
-4 morcovi taiati rondele
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele in storcatorul de fructe si consumati sucul obtinut dimineata, dupa micul dejun.
In scurt timp veti observa cum durerile vor disparea.
Alte remedii de care va puteti bucura:
Masajul şi băile alungă durerile reumatice
Băile fierbinţi la picioare ameliorează durerile reumatice dar nu se recomandă în cazul persoanelor cu hipertensiune sau probleme cardiace. Băile fierbinţi la picioare pot fi doar cu apă fierbinte, se poate adăuga o mână bună de sare grunjoasă de mare sau de murături sau un ceai concentrat din frunze de nuc şi urzică.
Masajul articulaţiilor dureroase cu tinctură sau cu ulei de măsline în care s-au adăugat câteva picături de ulei esenţial poate diminua durerea. Tincturile pot fi de tătăneasa, de muguri de plop sau boabe de ienupăr.
Acestea se pot face în casă prin adăugarea unui alcool medicinal sau ţuică de casă din fructe într-un recipient de sticlă în care au fost puse plantele în proporţie de zece grame plante la o sută ml alcool. Sticla va sta la soare timp de 10 zile după care se filtrează alcoolul şi se păstrează într-un recipient închis la culoare, la întuneric. Dacă preferăm masajul cu ulei de măsline, la o sută ml ulei se adaugă zece picături ulei volatil de mentă sau de ienupăr şi se masează uşor, cu mişcări circulare până uleiul este absorbit de piele. În ambele cazuri urmează împachetarea încheieturii într-un prosop de bumbac apoi în manşon de lână pentru a sta la căldură.
Şi baia generală ajuta la calmarea încheieturilor dureroase dacă la umplerea ei s-a folosit un săculeţ cu scuturătură de fân, flori de fân, trifoi, frunze de frasin sau mesteacăn. Indiferent ce remedii se folosesc pentru calmarea durerilor articulare, e bine să se evite frigul şi umezeala prin folosirea materialelor naturale şi călduroase.
Comprese uscate calde din sare sau seminţe
Compresele calde sunt calmante dar mai uşor de aplicat seara, pentru că încheietura trebuie să stea la căldură cât mai mult timp. Acestea pot fi pernuţe din bumbac sau in dreptunghiulare cât să înfăşoare îngheietura, umplute cu seminţe de in, sare grunjoasă de mare sau de murături sau nisip. Se încălzesc în cuptor, pe calorifer sau pe sobă şi se aplică pe încheietură. În loc de pernuţa putem folosi un prosop din bumbac sau in îmbibat în ceară şi reîncălzit în apropierea unei surse de căldură. Prosopul din bumbac de pune într-un vas să stea întins şi se toarnă ceară topită peste el. Cea mai bună ceară este cea de la ramele vechi din stup, înegrite, pentru are în compoziţie şi propolis. Aceasta se încălzeşte lângă o sursă de căldură, amestecând-o cu mâinile ca pe plastilină până devine moale dar să nu curgă. Se modelează astfel încât să înfăşoare articulaţia, se pune un prosop de bumbac sau în peste ceară iar apoi un manşon de lână pentru a păstra căldură cât mai mult timp. Ceara veche este un excelent remediu pentru durerile de spate în cazul durerilor menstruale sau de rinichi şi pentru frunte când sunt probleme cu sinusurile. Şi dacă am amintit de sinusuri, cel mai rapid remediu pentru desfundarea lor este hreanul ras.
Sursa:sanatos.tv
This website uses cookies.