Incercati sa mestecati cateva seminte de marar. Sau ganditi-va ca flavonoidele si vitaminele din complexul B, prezente in frunzele de marar, sunt un excelent remediu natural impotriva insomniei si a tulburarilor de somn.
Iata cum puteti prepara acasa un remediu impotriva insomniei!
Aduceti la fierbere o lingura de seminte de marar sau de frunze proaspete tocate marunt. Lasati sa se odihneasca intr-un termos timp de o zi, apoi strecurati si beti cate un pahar in fiecare seara inainte de culcare.
Alte moduri de folosire a mararului
Puteti include mararul in meniurile de zi cu zi. Presarati-l pe salata, puneti-l in omleta, pe carne, peste, branza, in sosuri si bucurati-va din plin de efectele miraculoase , mai ales acum cat e vremea lui.
Calmează durerile dentare! Uleiul volatil pe care îl conțin frunzele mărarului ete benefic pentru îndepărtarea durerilor dentare și împrospătarea mirosului cavității bucale.
Stimilează buna funcționare a rinichilor! Mărarul are proprietăți diuretice, așadar o alimentație bogată în sucuri proaspete din verdețuri și lămâie ajută la
eliminarea colicilor și a pietrelor localizate la rinichi. Cură cu ceai de mărar sau cu sucul proaspăt de mărar consumat zilnic timp de două săptămâni previn infecțiile urinare.
Combate depresia! Consumul de mărar fortifică sistemul nervos, mai mult chiar masajul cu ulei de mărar este un remediu benefic pentru rezistență psihică în momentele grele ale vieții.
Fermitatea sânilor! Mărarul este cunoscut ca sursă naturală de estrogen (hormon feminin), care redă frumusețea sânilor și elasticitatea pielii.
Pentru cele care doresc să fie frumoase și sănătoase – nu ezitați să consumați zilnic o salată din sfeclă roșie, morcov, o lingură de suc de lămâie și un pumn de mărar proaspăt mărunțit!
Tratează vânătăile și edemele! Cataplasmele cu fiertură de mărar (100 g de frunze de mărar la 1 l de apă) sunt recomandate pentru grăbirea vindecării vânătăilor, dar și în cazul durerilor de sâni la femeile care alăptează (aplicații de cataplasme de mărar calmează sânii dureroși). Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, mărarul este utilizat la prepararea diverselor unguente indicate în tratarea diverselor afecțiuni ale pielii: edeme, răni etc.
Frunzele de marar sunt bogate si in vitamina C.
Este bine sa mai stiti ca:
-pentru iarna il puteti usca sau congela. in cel din urma caz, nu mai degaja acelasi miros.
-uleiul esential de marar trebuie folosit in doze mici, spre a evita toxicitatea si doar cu prescriptie medicala.
-nu se recomanda femeilor insarcinate sau care alapteaza.
-il puteti cultiva in ghiveci de 20-40 cm, dar nu va fi la fel de viguros ca cel din gradina.
Surse: sanatate.bzi.ro
www.5fructe.ro
This website uses cookies.