Remediu natural impotriva infectiilor de urechi

Infectiile la ureche pot fi extrem de deranjante.

Uneori sunt atat de dureroase incat nu te lasa se te ridici din pat. In cazul copiilor, mai ales, acestea se pot intinde pana la cateva saptamani. Termenul medical pentru infectia la ureche este acela de otita.

Exista mai multe tipuri de otita.

Exista otita externa, adica inflamatia difuza a tegumentului conductului auditiv extern si / sau a pavilionului auricular. Acest lucru produce o durere intensa, initial discontinua cu caracter de junghi, ulterior devenind continua cu exacerbari nocturne.

De asemenea produce durere la apasarea pe ureche sau la tractiunea posterioara a pavilionului; pielea de la intrarea in canalul auditiv apare tumefiata, ingustand canalul.

Alte simptome ale unei otite externe sunt infundarea urechii, scaderea de auz, tumefierea zonelor vecine, secretii purulente din conductul auditiv extern (otoreea).

Otita externa nu are legatura cu raceala! Factorii care declanseaza otita externa sunt bacteriile (stafilococul aureu si bacilul pioceanic).

Pielea intacta din conduct este o bariera naturala in calea agresiunii microbiene, ca si pelicula de cerumen.

A doua forma de otita este otita medie, inflamatia timpanului si a cavitatii timpanice; cavitatea timpanica este o camaruta mica, situata in spatele timpanului, in mod normal plina cu aer.

In otita, aceasta se umple cu lichid (ser, mucozitati sau puroi). Otita medie afecteaza in special copii si poate cauza febra sau dureri de cap.

A treia forma de otita este otita interna. Aceasta infectie poate provoca pierderea auzului si probleme de echilibru intrucat in interiorul urechii sunt senzori de echilibru.

Articolul continuă după reclame

Cand urechea interna este inflamata pot aparea vertigo, febra severa si durerile de cap.

Deci, ce este de facut pentru a trata durerea si a combate infectia la ureche?

Daca simptomele nu sunt foarte avansate si infectia nu este una grava, puteti incerca sa o vindecati prin intermediul remediul naturiste inainte de a apela la antibiotice.

In mod cert nu vreti sa scapati numai de infectie, dar si de durere, durerea aceea care va chinuie si care nu va permite sa faceti nimic. Ei bine, in acest articol va vom prezenta un remediu care trateaza infectia si elimina toxinele din ureche.

Metoda sosetei cu sare

Cam asta este tot – o soseta veche (dar curata, evident) umpluta cu sare grunjoasa.

Sarea are mai multe proprietati. In primul rand sarea are proprietati antiseptice si vindecatoare, poate retine caldura si ajuta in ameliorarea simptomelor infectiilor, reducand rapid durerea.

Deci, iata de ce veti avea nevoie:

– 1 soseta mare si curata (recomandat sa fie o soseta alba pentru ca in cazul in care urechea are o secretie sa o puteti vedea imediat)

– 2 cani de sare

Umpleti soseta cu sare si apoi faceti-i un nod. Soseta trebuie sa fie umpluta cu sare astfel incat sa fie cam de marimea pumnului vostru.

Se incalzeste soseta cu sare la o temperatura mica, 5 minute ar trebui sa fie suficiente si apoi se pune soseta cu sare calda si se mentine pana ce sarea se raceste. Repetati pana veti observa rezultate. Nu va faceti griji, rezultatele nu vor intarzia sa apara.

SURSA: www.healthylifehappiness.com

Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau

Publicitate

This website uses cookies.