SANATATE

Remedii naturiste pentru gripa si raceala. Asa scapi fara pastile

Exista o serie de remedii naturiste care pot ajuta la ameliorarea simptomelor gripale si racelii, inclusiv:

Inhalarea aburilor din apa fierbinte cu o picatura de ulei esential de eucalipt sau menta poate ajuta la decongestionarea nasului si a sinusurilor.

Consumul de lichide calde, precum ceaiuri sau supa, poate ajuta la hidratarea organismului si la calmarea durerilor in gat.

Daca aveti dureri in gat, puteti incerca sa luati un pahar cu apa calda in care ati dizolvat o lingurita de bicarbonat de sodiu si o lingurita de miere. Acest amestec poate ajuta la ameliorarea durerilor.

Aplicarea unui comprese calde pe piept si pe spate poate ajuta la decongestionarea cailor respiratorii si la ameliorarea durerilor de cap.

Consumul de alimente bogate in vitamina C, precum fructele citrice, poate ajuta la intarirea sistemului imunitar si la combaterea virusurilor si bacteriilor care cauzeaza gripa si raceala.

De asemenea, este important sa va odihniti suficient si sa evitati expunerea la fumul de tigara, deoarece acestea pot agrava simptomele.

Cel mai bun tratament din batrani pentru gripa, raceala si tuse.

Siropul de ridiche neagra cu miere de albine, este un remediu naturist traditional la popoarele estice cu nenumarate efecte benefice asupra organismului: combate si trateaza tusea si ragusala, combate si trateaza gripa si raceala.

Ingrediente:

1 ridiche neagra

2-3 linguri cu miere de albine

Articolul continuă după reclame

Mod de preparare:

Pentru a pregati acest sirop avem nevoie de o ridiche neagra intreaga si cateva linguri de miere de albine naturala poliflora. Pentru un efect mai puternic se poate folosi o miere de albine naturala de tei, care este un adevarat tratament natural impotriva: insomniei, sinusuri infundate, rinita alergica, ragusala, sinuzita etc.

Ridichea nu se curata de coaja, se spala foarte bine cu apa rece si se sterge cu un prosop. Se taie deasupra (acolo unde au fost frunzele) un capac care se va da deoparte si cu o lingurita sau cu un cutit se va scobi in interiorul ei si i se va scoate miezul, lasand totusi cam 1 cm de continut de jur imprejur.

Se pune miere de albine in ridiche pana la jumatate, se acopera ridichea cu capacul ei si se lasa asa la macerat peste noapte pentru a se forma siropul din suc de ridiche si miere sau zahar.

Cand este gata, se ia cate 2 linguri din acest sirop de cate ori ne supara tusea sau suntem ragusiti. Siropul sau sucul de ridiche neagra de toamna este foarte placut la gust, este natural, simplu si usor de preparat. Ridichea se foloseste pana cand se inmoaie de tot.

Optional, din miezul de ridiche ramas se poate prepara o salata de ridiche neagra sau se pot taia feliute subtiri pe care le presaram cu zahar si le lasam sa se macereze peste noapte. Se poate consuma sucul obtinut, sau chiar si feliutele de ridiche, avand acelasi efect in combaterea tusei, gripei, racelii si a raguselii.

Publicitate

This website uses cookies.