Se amesteca toate ingredientele intr-un vas intr-un amestec omogen si se aplica pe tot corpul, insistand asupra zonelor cu vergeturi, prin miscari circulare. Se clateste cu apa calda si se aplica prin auto-masaj o crema hidratanta pentru vergeturi sau uleiuri, cu miscari energice pentru a activa circulatia.
Se recomanda consumul zilnic a aproximativ 2 litri de apa pe zi pentru a hidrata pielea si evitarea bailor indelungate si cu apa foarte fierbinte care poate agrava vergeturile.
Crema cu ulei de migdale dulci
Ingrediente:
5 linguri din orice crema sau lotiune de corp hidranta, pentru piele uscata
2 linguri de ulei de migdale dulci
Preparare:
se amesteca cele doua ingrediente pana cand amestecul este omogen; se aplica pe corp, dupa baie, insistand in zonele cu vergeturi, cu miscari circulare, pana cand crema este absorbita in piele.
Crema cu vitamina A si ulei de migdale dulci
Ingredientele acestei creme hidrateaza profund pielea si au proprietati de regenerare, facand pielea mai frumoasa si hidratata. Imbunatatirea vergeturilor este progresiva, dar acest tratament este intotdeauna mai eficient in vergeturile rosii.
Crema poate fi aplicata din abundenta pe sani, abdomen, picioare si fese, mai ales in timpul sarcinii si in perioadele de pierdere in greutate, deoarece acestea sunt momente in care pielea este mai susceptibila de a face vergeturi.
Ingrediente:
1 cutie de crema de corp obisnuita
1 fiola vitamina A
1 sticla de ulei de migdale (100 ml)
Preparare:
amestecati ingredientele pana se omogenizeaza si puneti intr-o sticla curata, inchisa care se va pastra in frigider. Aceasta crema ar trebui sa fie utilizat zilnic in toate zonele afecatte de vergeturi.
Cremele pentru vergeturi pot fi prescrise si de medicul dermatolog, ele ajuta la mentinerea unei pieli hidratate in mod corespunzator intrucat de obicei contin vitamina A, C, D si E, care promoveaza regenerarea tesutului si reinnoirea tuturor pielii eliminarea vergeturilor.
O alta optiune sunt cremele pe baza de acid retinoic, de asemenea, prescrise de medicul dermatolog.
Aceste tratamente sunt foarte bune in vergeturile rosii sau violet, care sunt mai recente, dar pot sa nu prezinte niciun rezultat in cicatricele albe sidefii, vechi si mari.
Cum se elimina vergeturile albe
Pentru tratamentul vergeturilor albe vechi, exista diferite tipuri de tratament, mai agresive, care intre cure, pot fi alternate cu terapiile naturale descrise mai sus.
Dermaroller este o rola cu ace mici, care, atunci cand aluneca pe piele, strapunge stratul exterior si favorizeaza formarea de noi fibre de colagen si elastina, eliminand cicatricele treptat, cu fiecare sesiune. Este de preferat ca dermorollerul sa fie de uz individual, intrucat este dificil de sterilizat.
Carboxiterapia:
este o procedura prin care se aplica mai multe injectii de CO2 direct in vergeturi, intensificand circulatia sanguina in zona si estompand sau eliminand treptat depresiunile.
Laser CO2: ajuta la formarea de noi fibre de colagen, reducerea dimensiunii si grosimea vergeturii.
Peeling acid retinoic: concentratia optima stabilita de medic poate fi aplicata direct pe vergeturi, eliminand celulele moarte, stimularea productiei de colagen si imbunatatirea aspectului pielii. Se evita expunerea la soare in timpul procedurii.
Dermabraziunea: o forma de exfoliere mecanica in straturile superficiale ale pielii lasand pielea mai uniforma.
Galvanoterapia:
se utilizeaza un dispozitiv de curent galvanic care, prin stimularea electrica promoveaza o penetrare mai adanca a anumitor substante chimice, care favorizeaza formarea de colagen si elastina.
Micro needling: utilizarea de micro-ace pentru a penetra o anumita regiune a pielii, cauzand roseata si microleziuni ce stimuleaza in mod natural regenerarea pielii, colagenului, elastinei si acidului hialuronic.
Mezoterapia: reprezinta aplicarea diferitelor substante chimice – acid hilauronic, vitamine, minerale, in special siliciu vizand regenerarea tesutului cutanat, prin injectii de-a lungul intregii lungimi a vergeturii, caracterizata prin imbunatatirea aspectului si descresterea dimensiunilor cicatricelor.
Toate aceste tratamente ar trebui sa fie efectuate de catre dermatolog sau estetician, care face o evaluare a tipului de piele si a vergeturilor, pentru a sti ce forma de tratament cel mai adecvat. In general, cele mai bune rezultate sunt observate atunci cand sunt utilizate mai multe forme de tratament, in acelasi timp.
Surse: doc.ro
www.sfatulmedicului.ro
Page: 1 2
This website uses cookies.