Lavanda:
Lavanda este foarte buna atat pentru relaxare cat si in tratamentul hipertensiunii arteriale. Unii oameni o includ in dieta zilnica, insa cei mai multi folosesc uleiuri esentiale de lavanda pe care le inhaleaza in timpul zilei.
Este foarte important sa folositi lavanda inainte de culcare sau pe tot parcursul zilei, ori de cate ori va simtiti sub presiune sau stresat. Puteti utiliza lavanda pentru a trata durerile de cap. Cultivarea acestei plante acasa va poate ajuta sa va relaxati mai des, si astfel sa mentineti tensiunea arteriala la un ritm normal.
Seminte de in:
Daca aveti nevoie de mai multi acizi grasi omega-3, dar nu va plac fructele de mare, semintele de in sunt inlocuitorul perfect. Acestea contin un nivel ridicat de acizi grasi de care organismul are nevoie pentru reducerea tensiunii arteriale.
Adaugati seminte de in in mancare sau in desertul preferat pentru a va proteja de bolile cardiovasculare arterosclerotice.
Busuioc:
Busuiocul este un condiment folosit frecvent datorita beneficiilor sale pentru sanatate prin continutul mare de vitamine si minerale, inclusiv fier, calciu, mangan, magneziu, potasiu si vitamina C.
Aceasta planta ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Puteti pastra aceasta planta proaspata in casa, prin cultivarea ei la ghiveci, deoarece nu este foarte pretentioasa la factorii de mediu.
Pepene:
Pe langa faptul ca este foarte gustos si unul dintre fructele cele mai
hidratante, are capacitatea de a dilata vasele de sange, astfel reducand tensiunea arteriala. Compusul, numit citrulina, care se gaseste in pepenele verde se transforma intr-un aminoacid si precursor de oxid nitric, cunoscut sub numele de L-arginina care creste functia celulelor din intregul organism. In acest fel, scade tensiunea arteriala si o mentine la un nivel normal. Puteti consuma pepenele verde fie in stare proaspata, fie sub forma de bautura racoritoare, inainte de micul dejun, deoarece in acest fel va hidrateaza corpul dupa o noapte lunga de repaus alimentar.
Ulei de peste:
Uleiul de peste este bogat in acizi grasi si poate fi utilizat pentru a trata orice afectiune, de la problemele digestive pana la hipertensiunea arteriala. Acest ulei reduce nivelul de colesterol si trigliceride si astfel reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Puteti include in dieta zilnica mai multi acizi grasi omega-3 prin consumul de ton sau somon, ori prin consumul de suplimente alimentare.
Paducel:
Practicienii medicinei traditionale chineze au cunoscut, inca din cele mai vechi timpuri, eficienta acestei plante in tratarea bolilor legate de inima. Indiferent daca se consuma sub forma de ceai, pastile sau extract lichid, va ofera numeroase beneficii pentru sanatate, inclusiv imbunatatirea fluxului de sange, pentru a preveni formarea cheagurilor de sange si de a reduce hipertensiunea arteriala. Eficacitatea acestei plante se datoreaza nivelului ridicat de flavonoide pe care il contine, care este extrem de benefic pentru intregul sistem cardiovascular. Acesti compusi ajuta fluxul sanguin constant prin dilatarea vaselor de sange si, de asemenea, ajuta la tratarea aritmiei, palpitatiilor, imbunatateste metabolizarea glucozei si ajuta la sanatatea si buna functionare a vaselor capilare.
Seminte de telina:
Acestea nu adauga doar un plus de savoare felurilor de mancare preferate,sunt de asemenea un remediu natural minunat pentru hipertensiune. Se recomanda sa se foloseasca intreaga planta in sucurile naturale, cu toate acestea, folosind doar semintele puteti ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Oferiti corpului dumneavoastra doza zilnica necesara de energie prin consumarea de suc natural facut din intreaga planta sau adaugati semintele de telina in diferite feluri de mancare.
SURSA: dailyhealthgen.com
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau.
Page: 1 2
This website uses cookies.