Pe masura ce avansezi in varsta iti este mai greu sa-ti controlezi greutatea, mai ales daca renunti si la miscare. Respecta aceste reguli pentru a scapa de cateva kilograme bune!
O jumatate de ora de miscare zilnic
Cand vrei sa slabesti mult, e posibil sa alegi o dieta fulger sau sa faci sport intens, iar riscul de a pierde masa musculara este ridicat. Exercitii fizice moderate te-ar ajuta mai mult sa slabesti in mod sanatos.
Daca n-ai posibilitatea sa mergi la sala, e bine sa faci orice tip de miscare 30 de minute pe zi: gimnastica acasa, de 3-4 ori pe saptamana, mers, alergare, bicicleta.
Program fix de masa
O alta schimbare importanta pe care o poti face pentru a slabi este sa mananci mai putin si mai des, de 5-6 ori pe zi, lasand 3-4 ore intre mese. Ia un mic dejun usor acasa, apoi un iaurt degresat la prima gustare, un pranz nu prea copios, o a doua gustare cu cateva seminte sau un fruct, care te feresc de pofta de dulciuri si de o cina bogata.
Portiile mai mici, luate la distante scurte de timp, la ore fixe iti asigura senzatia de satietate.
Tine dieta imediat ce te ingrasi putin
In cazul in care ai vrea sa te mentii la un anumit numar de kilograme si sa reusesti sa slabesti in timp scurt, e mai bine sa fii atent la micile cresteri in greutate.
Fii atent al numarul de kilograme si cantareste-te o data pe saptamana, dimineata! Imediat ce observi ca ai luat in greutate, renunta la dulciuri, sucuri concentrate, bauturi carbogazoase, chiar si la acele fara zahar, la grasimi, produse de patiserie, mezeluri.
Adopta o dieta bogata in fructe si legume, cereale, seminte, peste si carne slaba, lactate si branzeturi.
Proteinele si produsele lactate sunt nesare la aceasta varsta pentru ca mentin sanatatea oaselor.
Odihna cat mai multa
Un somn de 7-8 ore te fereste de kilogramele in exces. In timp ce te odihnesti, se regleaza nivelurile hormonilor foamei, grelina si leptina, prin urmare vei avea mai rar pofta de alimente dulci si nu vei manca prea mult la o masa. Tot pe durata somnului, metabolismul si mecanismele de procesare a zaharurilor sunt accelerate.
Sursa: sanatate.bzi.ro