Ingrediente:
6 oua
6 linguri zahar
10 gr ciocolata topita
2 linguri faina
12 gr praf de copt
Pentru crema:
12 gr zahar
3 galbenusuri
1 ou
15 gr margarina
20 gr zahar vanilinat
30 ml lapte
Mod de preparare:
1. Bate bine galbenusurile cu zahar, apoi adauga praful de copt, faina si ciocolata topita. Omogenizeaza foarte bine.
2. Tapeteaza o tava cu hartie de copt, transfera compozitia in ea si bag-o in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.
3. Intre timp pune restul ingredientelor intr-un ibric, la foc potrivit, si amesteca in ele (cu exceptia margarinei).
4. Dupa ce crema s-a intarit, ia-o de pe foc si incorporeaza margarina ea, cu un tel sau cu mixerul.
5. Scoate blatul din cuptor, lasa-l la racit, dupa care injumatateste-l pe lungime.
6. Intinde jumatate din crema pe primul blat, acopera cu al doilea, blat, pune restul de crema, apoi decoreaza cu ciocolata data pe razatoare.
7. Baga prajitura in frigider in jur de 1-2 ore inainte de a o servi.
Reteta bonus:
Mini-tarte cu kiwi si crema de vanilie
Deliciile fara zahar sunt ideale pentru persoanele care se lupta cu kilogramele in plus, insa consumul redus de zahar nu face rau nimanui, asa ca… oricine le poate incerca!
Ingrediente:
100 g unt
150 g faina
1 praf sare
2 oua
1-2 linguri apa rece, daca e cazul
Pentru crema de vanilie:
1 plic budinca de vanilie
500 ml lapte
indulcitor dupa gust
4-5 kiwi feliate
Mod de preparare:
Bati ouale cu sarea. Amesteci faina cu untul, apoi torni ouale si framanti bine aluatul. Pregatesti formele de minitarte, le ungi si le imbraci in aluat inclusiv pe margini, apoi le intepi din loc in loc. Le coci pana devin aramii. Le lasi la racit.
Prepari budinca dupa indicatiile de pe ambalaj, presari indulcitor si o dai la rece. Pui in fiecare coaja de minitarta crema de vanilie si peste ea asezi felii de kiwi.
Sursa: culinar.bzi.ro
culinar.bzi.ro
Articol preluat integral cu acord scris.
This website uses cookies.