Iata ce aveti nevoie:
Ingrediente
-80 gr migdale macinate
-5 albusuri
-120 gr zahar tos
-3 galbenusuri
-3 linguri de faina
-1/2 plic praf de copt
Migdalele macinate se pun intr-un bol.Albusurile se bat spuma tare,adaugandu-se treptat zaharul,galbenusurile,faina si praful de copt.Tava in care urmeaza sa fie copt aluatul se tapeteaza cu faina si se toarna aluatul in ea.Se coace in cuptorul preincalzit la 180 ° C,timp de 15 minute.
Dupa coacere lasati aluatul sa se raceasca.O data racit aluatul,intindeti pe suprafata acestuia gem la alegere,dar in strat subtire.
Pentru crema
-250 ml lapte (1.5 % grasime)
-1 pachet budinca vanilie
-1 plic zahar vanilat
-2 galbenusuri
Puneti praful de budinca intr-un bol peste care adaugati 3-4 linguri de lapte,zaharul vanilat si galbenusurile.Amestecati bine ingredientele.Restul de lapte se pune la fiert.In timp ce fierbe laptele adaugati amestecul de
budinca si fierbeti pana obtineti o crema groasa pe care o lasati sa se raceasca.
Dupa ce se raceste budinca adaugati 125 gr de unt moale,3 linguri zahar pudra si o lingurita de esenta de rom.
Pe toata suprafata aluatului uns cu gem se pun banane taiate felii.Peste banane se intinde uniform crema de vanilie.
Lasati prajitura de o parte si bateti 200 ml de frisca tare impreuna cu un plic de zahar vanilat.Cu ajutorul unui push ornati prajitura.La final o puteti decora cu ciocolata topita.
This website uses cookies.