1.Ardeii copti se decojesc usor daca se presara peste ei o mana de sare grunjoasa si se pune un capac la oala?
2. Piureul e mai pufos si mai alb atunci cand laptele este fierbinte?
3. Niciodata nu se pune sare peste ficat, la prajit, pentru a nu se intari?
4. In apa in care se pregateste mamaliga se pun 2 linguri de ulei?
5. Petele de sos de rosii dispar de pe vesela si castroane daca acestea stau cateva ore la soare?
6.Bananele ambalate in foaie de ziar si puse intr-un loc racoros se conserva mai bine?
7.Cartofii nu putrezesc si nici nu macegaiesc in sac daca in acesta se pune un mar?
8.Frisca se bate mult mai bine daca e tinuta la rece, chiar la congelator?
9.In albusurile spuma se pune mereu un pic de sare pentru o consistenta mai densa?
10.Nu e bine sa deschizi in primele 10-13 minute cuptorul, dupa ce ai pus o prajitura inauntru, pentru ca aluatul nu va mai creste?
11.Supa va fi clara daca in apa in care fierbe carnea se pune o ceapa intreaga, careia nu i se taie codita pentru a nu se desface? Cand ea a fiert, poate fi scoasa din oala, chiar daca nu e gata carnea?
12.Pentru a nu se arde sosurile, vasul in care le pregatesti trebuie sa aiba peretii grosi? In plus, daca e suficient de larg iti va fi mai usor sa amesteci cu lingura, iar continutul va scade mai repede?
13.Ca sucul de rosii intareste carnea sau legumele daca e pus de la inceput? Pentru a evita acest lucru, pune sucul de rosii cand legumele sau carnea sunt aproape fierte?
14. … poti pune in loc de vin alb in sos 2 bucatele de zahar dizolvate in putin otet de vin?
15. … poti gravi fierberea carnii daca in oala pui o lingura de zeama de lamaie sau de otet?
16. O mancare prea sarata se drege cu 1-2 cartofi cruzi, pusi la fiert?
17. Surplusul de grasime de la o ciorba se da la o parte daca se baga putin la congelator?
18. Petele de vin rosu se scot cu sare sau vin alb?
19. In apa in care fierb ouale se pune sare pentru ca acestea sa fie curate?
20. Ardeii copti se decojesc mai usor daca sunt tinuti intr-o punga de plastic timp de 10 minute?
21. … zaharul nu este cel mai dulce aliment? Stevia (nu cea pentru sarmale), originara din America de Sud, este de 300 de ori mai dulce ca zaharul.
22. … poti preveni chelirea consumand cafea? Secretul consta in cofeina, aceasta stimuland cresterea foliculilor si blocand o substanta chimica din sange care distruge foliculii capilari.
23. … un barbat consuma, de-a lungul vietii, in jur de 50 de tone de alimente?
24. … poti preveni cancerul consumand carne de peste? Omega-3 lupta impotriva cancerului de prostata.
25. … marul are efect terapeutic? Substantele antioxidante din el ajuta la reducerea colesterolului
si micsorarea riscul de aparitie a cancerului de san si plamani.
Sursa:culinar.bzi.ro
Articol preluat integral cu acord scris.
Nu am pus niciodata ulei cand am pregatit mamaliga dar am sa urmez sfatul tau. Multumesc.