Oţetul de mere: utilizări recomandate de Dr. OZ

Probabil ai auzit deja despre beneficiile miraculoase ale oţetului de mere, atât în ceea ce priveşte nutriţia, cât şi starea generală de sănătate.

Benefic pentru dietă, sănătate şi frumuseţe, oţetul de mere se numără printre ingredientele naturale preferate de nutriţionişti şi specialişi în frumuseţe.

Şi dacă până acum ştiam că este eficient în lupta cu răceala şi, parţial, în războiul cu încăpăţânatele kilograme în plus, am aflat de la Doctor Oz că oţetul de mere face mai multe miracole decât credeam!

Otetul de mere este un eficient agent antibacterian cu un continut ridicat in minerale si oligoelemente vitale pentru un organism sanatos – potasiu, calciu, magneziu, fosfor, clor, sodiu, cupru, fier, siliciu si fluor.

Un amestec care contine numai 5% otet de mere elimina pana la 99% din bacterii, 82% din mucegaiuri si 80% de virusuri.

Otetul de mere este un produs complet natural cand este preparat prin fermentarea sucului de mere, urmata de o a doua fermentatie a otetului insusi. Acest produs pastreaza toate proprietatile nutritive specifice merelor, in plus este imbunatatit cu acizi suplimentari si enzime produse in timpul celor doua etape de fermentatie.

Pentru a beneficia de toate proprietatile otetului de mere se recomanda sa achizitionati produse care au pH-ul / aciditatea de 5-7.

Timp de secole otetul de mere a fost utilizat ca produs alimentar si medicament pentru tratarea oamenilor si animalelor. In timpul lui Hippocrate, otetul era amestecat cu miere si utilizat ca tonic si ca un elixir de vindecare.

Potrivit studiilor, otetul de mere poate fi utilizat pentru tratarea unor afectiuni si dureri comune.

Putem presupune ca ati folosit otet de mere intr-un numar foarte mare de retete: de la muraturi, placinta la sosuri pentru salate. Dara, v-ati gandit vreodata sa-l beti?

Poate nu va vine sa credeti, dar daca veti bea otet de mere inainte de culcare va veti putea imbunatati in mod semnificativ sanatatea si viata, in general.

Cititi aceste 10 beneficii si aflati mai multe despre cum va poate ajuta otetul de mere:

1. Pierderea in greutate:

Potrivit unor studii, obezitatea este strans legata de lipsa somnului. Cut cat o persoana are o greutate mai mare, cu atat are mai multe probleme cu somnul.

Otetul de mere are capacitatea de a preveni acumularea de grasime si de a reduce apetitul.

Acesta contine un compus cunoscut sub numele de pectina, care ajuta creierul sa va faca sa va simtiti mai multumiti.

Deci, daca simtiti ca va este foame inainte de culcare, otetul de mere este Solutia! In loc sa mancati un baton de ciocolata sau prajiturele care contin o multime de grasimi, trebuie doar sa amestecati o lingurita de otet de mere cu o ceasca de apa si sa beti!

2. Trateaza durerea in gat:

Bacteriile responsabile de durerea in gat nu se pot dezvolta in mediul acid creat de otetul de mere. Mai mult decat atat, otetul de mere are proprietati antibacteriene puternice.

Inghititi o lingurita de otet de mere cu o ora inainte de a merge la culcare.

Inghititi o alta lingurita 30 min mai tarziu, apoi inca una chiar inainte de a merge la culcare.

3. Trateaza sughitul:

Articolul continuă după reclame

Otetul de mere poate stimuli nervii din gat responsabili pentru sughit, datorita gustului amar. Acest lucru va face nervii sa “uite” de necesitatea de a sughita. Inghititi o lingurita de otet de mere organic.

4. Amelioreaza nasul infundat:

Otetul de mere are un continut bogat de magneziu, potasiu si vitaminele B1, B2, A si E, care pot fluidifica si curata sinusurile.

In scopul de a obtine un ajutor rapid, trebuie sa se amestece o lingurita de otet de mere cu un pahar de apa si sa se bea inainte de a merge la culcare.

5. Trateaza refluxul acid al stomacului:

Otetul de mere are capacitatea de a restabili aciditatea stomacului. Doar se amesteca o lingura de otet cu un pahar de apa si se bea cu o ora inainte de culcare.

6. Respiratie urat mirositoare:

Bacteriile din gura pot fi motivul pentru care dumneavoastra aveti o respiratie urat mirositoare.

Asa cum am spus mai inainte, otetul de mere poate ucide bacteriile, pastrand astfel gura proaspata.

Trebuie sa inghititi o lingurita de otet de mere inainte de a merge la culcare.

7. Amelioreaza durerile de stomac:

Otetul de mere poate ajuta sa uitati de noptile nedormite din cauza durerilor de stomac.

Nu veti mai avea probleme cu crampele sau gazele din stomac. Se amesteca o lingurita de otet de mere organic cu o ceasca cu apa calda si se bea inainte de a merge la culcare.

8. Previne indigestia:

Insomnia este strans legata de indigestie.

Otetul de mere are capacitatea de a va ajuta in caz de balonare si greata. Se amesteca o lingurita de otet de mere si miere intr-un pahar cu apa calda si se bea cu o jumatate de ora inainte de a merge la culcare.

9. Reduce crampele nocturne ale piciorului:

Lipsa de potasiu este considerata ca fiind principala cauza a durerii ascutite la nivelul picioarelor. Din fericire, otetul de mere are un continut bogat de potasiu, care poate reduce crampele si restabili echilibrul corpului dumneavoastra.

Se amesteca 2 linguri de otet de mere cu un pahar cu apa calda si se bea inainte de a merge la culcare.

10. Reduce nivelul zaharului din sange:

Nivelul ridicat de zahar din sange este a doua cauza cea mai frecventa de insomnie. Otetul de mere poate creste sensibilitatea la insulina, reducand astfel glicemia. Ar trebui sa luati in mod regulat 2 lingurite de otet de mere inainte de a merge la culcare.

Nota: Daca utilizati medicamente pentru diabet zaharat, trebuie sa consultati medicul inainte de a folosi otet de mere.

Efecte secundare

Otetul de mere nu cauzeaza efecte secundare atata timp cand este utilizat moderat si cu precautie.
Consumul regulat de otet conduce la deteriorarea smaltului dentar; fapt care contribuie la ingalbenirea dintilor si la declansarea unei sensibilitati dentinare la cald si la rece.

Pentru prevenirea acestei probleme se recomanda diluarea otetului cu apa sau adaugarea unui varf de cutit de bicarbonat de sodiu, astfel, aciditatea acestuia este mai mica iar efectele secundare limitate.

SURSA: www.healthandhealthyliving.com

Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook