Bolile cardiace reprezinta principala cauza medicala de mortalitate a momentului, depasind ca rata de producere chiar si terifiantul cancer. Desi cauzele acestora sunt multiple, în ultima perioada apar tot mai des situatiile neprevazute, disperate, în care bolnavii cad rapusi de un infarct, fara a manifesta anterior diverse simptome!
Ca sa eviti sa devii si tu o victima infarctului, îti prezentam în randurile de mai jos 13 obiceiuri care îl pot provoca, fara ca tu sa îti dai macar seama. tine cont de sfaturile noastre si evita-le sau da curs solutiilor pe care ti le semnalam!
Infarctul si factorii sai de risc
Infarctul miocardic se produce atunci cand circulatia sangelui este întrerupta de cheaguri de sange. Are loc astfel necroza ischemica a muschiului cardiac (oprirea circulatiei sangvine), ceea ce poate antrena, în unele cazuri, decesul.
Printre cei mai importanti factori de risc ai infarctului se numara varsta (peste 45 de ani la barbati si peste 55 de ani la femei este considerat
pragul de la care pericolul devine mai pregnant), fumatul, tensiunea arteriala ridicata, nivelul crescut de colesterol (cu precadere trigliceridele, la care e esential sa fii foarte atenta), unele afectiuni precum diabetul sau mostenirea familiala. De asemenea, specialistii sunt de parere ca si unele boli autoimune, precum lupusul sau artrita reumatoida, pot declansa, în timp, bolile cardiace.
Sunt însa si cauze ale infarctului pe care le poti controla, care pot determina aparitia afectiunilor cardiace. În cazul în care alimentatia ta este compusa predominant din grasimi si te confrunti chiar cu obezitatea, riscul de a face infarct creste. Lipsa activitatii sportive si sedentarismul slabesc rezistenta inimii, iar stresul la care te supui te afecteaza nu doar emotional, ci si fizic.
Cele 13 obiceiuri de care trebuie sa scapi acum
Daca factorii de mai sus sunt general cunoscuti ca fiind o adevarata amenintare la adresa inimii tale, gesturile nocive de mai jos se pot strecura cu viclenie, parand adesea inofensive sau nu tocmai periculoase. Noi le identificam si îti oferim si o serie de solutii care îti pot salva viata!
Diminetile. Daca te-ai gandit mereu ca tristetea de a te trezi devreme te va ucide, cercetatorii tind sa îti dea dreptate. De vina nu e (doar) stresul de a merge la munca, cat mai degraba reactia naturala a corpului, de a intensifica productia de hormoni, care pune presiune pe inima. La aceasta se adauga oboseala si lipsa de hidratare: nu e de mirare ca cele mai multe infarcturi au loc dimineata. Ce poti face? Dormi mai mult si tine un pahar cu apa langa tine, pentru un plus de hidratare de la prima ora.
dimineata devreme
Muncesti prea mult în frig. Munca e bratara de aur e un proverb cu care suntem de acord, atat timp cat se desfasoara în conditii adecvate. Daca se petrece într-un frig acerb, cu totul altfel stau lucrurile: arterele se contracta la temperaturi scazute, iar inima trebuie sa pompeze mai tare sange pentru a mentine corpul cald. Daca mai depui si efort fizic în acest timp (da, poate fi vorba si de o bataie placuta cu bulgari), cordul tau va fi suprasolicitat, de unde si riscul ridicat de infarct. Asa cum te asteptai, solutia este sa te îmbraci bine!
Citeste continuarea pe pagina urmatoare–>
Page: 1 2
This website uses cookies.