Incerca să pregăteşti o prăjitură delicioasă, cu ciocolată şi lapte. Iată reţeta pas cu pas!
Pentru blat:
– 10 oua
– 200 gr de zahar
– 2 plicuri zahar vanilat
– 5 linguri cu gris sau pesmet
– 5 linguri faina
– 5 linguri cacao
– 5 linguri miere
– 2 plicuri praf de copt
– un pic de sare
– 50 ml de lapte
– 250 ml de ulei
MOD DE PREPARARE:
Se separa ouale, apoi se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se obtine o crema groasa. Punem faina si praful de copt, cacao si grisul.
Mixam apoi, pe rand, la viteza minima, laptele, uleiul si mierea. Separat, batem albusurile spuma tare, impreuna cu sarea. Amestecam spuma de albusuri cu galbenusurile. Din aceasta compozitie se coc doua foi, intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt, pentru 15 minute, apoi se lasa la racit.
Pentru crema:
– 700 ml frisca lichida
– 3 pachete de intaritor de frisca
– 4 linguri de lapte condensat
– 2 linguri de miere
– 2 plicuri de zahar vanilat
MOD DE PREPARARE:
Se bate frisca la viteza mare, se pune si intaritorul de frisca, apoi mierea si vanilia. Obtinem o crema tare, pe care o dam la rece pana cand se raceste.
Pentru crema de la mijloc:
– 120 gr de ciocolata de menaj
– 50 gr de unt
– o lingura de apa
– 2 linguri de ulei
Se topesc toate in bain marie si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Pentru glazura:
– 250 gr de ciocolata menaj
– 100 gr de unt
– 3 linguri de ulei
– 3 linguri de apa
– o lingura de zahar pudra
Se topesc toate in bain marie si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
ARANJARE:
Peste prima foaie se pune jumatate din cantitatea de crema si o nivelam cu o spatula. Peste crema alba se toarna crema de la mijloc, la temperatura camerei, nivelam bine si dam cateva minute la congelator sau la frigider, pana cand glazura se intareste.
Punem apoi al doilea strat de crema, nivelam si rasturnam peste a doua foaie. Presam bine. Peste prajitura turnam crema de ciocolata si nivelam foarte bine. La final, prajitura trebuie sa stea la frigider pentru doua ore.
Pofta buna!
Sursa:a1.ro
This website uses cookies.