Usturoiul fermentat este putin mai bland in comparatie cu cel crud. Are un gust superb, tangibil si bland.
Este foarte usor de preparat, dar este incarcat cu vitamine si nutrienti benefici.
Multe dintre beneficiile lui se dobandesc daca mananci aproximativ 1-2 catei de usturoi pe zi.
Usturoiul fermentat isi creste valoarea nutritionala, facandu-l usor de digerat pentru corpul tau. De asemenea, enzimele, vitaminele si nutrientii se asimileaza mai usor.
Beneficii pentru sanatate:
Are proprietati anti-virale si anti-fungice
Reduce nivelul de colesterol LDL
Reduce tensiunea arteriala
Previne aparitita unor forme de cancer
Reduce riscul de atac cerebral si atac de inima
Reteta pentru usturoiul fermentat:
Ingrediente:
12 capatani de usturoi crud
2 linguri de sare de mare sau sare de Himalaya
Ierburi precum oregano, busuioc sau coriandru (optional)
Apa
Instructiuni:
Decojeste usturoiul
Pune cateii de usturoi intr-un borcan
Adauga apa, sarea si condimentele pe care le-ai ales
Usturoiul va fermenta in 3-4 saptamani daca tii borcanul la temperatura camerei
Dupa aceea, depoziteaza-l intr-un loc rece
Nota: puteti folosi usturoiul fermentat ca garnitura pentru aproape orice fel de mancare, deoarece gustul lui se va imbunatati cu timpul
Beneficiile usturoiului fermentat:
Usturoiul fermentat are o vaoare nutritionala mai mare decat usturoiul proaspat. Cercetarile au aratat ca fermentarea usturoiului creste disponibilitatea bio si proprietatile care ne ajuta sanatatea. De asemenea, fermentarea il face usor de digerat si iti ajuta corpul sa asimileaza toti nutrientii potenti.
Daca il comparam cu usturoiul proaspat, activitatea antioxidanta a usturoiului fermentat este mult mai mare.
De asemenea, studiile au aratat ca usturoiul fermentat cintine nivele inalte de substante potente precum peroxidul de hidrogen, care se creeaza in timpul fermentatiei. Peroxidul de hidrogen, substanta care se produce si in organismul uman, este stiut pentru ca elimina o multime de virusi, bacterii, microorganisme daunatoare si ciuperci.
Usturoiul proaspat contine amino-acizi si zaharuri care pot fi consumati de bacteriile benefice. In timpul fermentarii, aceste bacterii produc acidul lactic. Acest acid lactic creeaza gustul astringent, fresh, acru, dorit de tractul tau digestiv, pentru ca promoveaza functionarea corpului.
Sursa: sanatosonline.ro
This website uses cookies.