INSTANT

Nu consuma otet de mere daca te afli in aceste situatii

Otetul de mere este extrem de sanatos si se recomanda in tratamentul mai multor boli, insa, daca luati aceste medicamente nu trebuie, sub nicio forma, sa-l consumati.

Otetul din cidru de mere este considerat un remediu naturist cu efect miraculos, avand numeroase beneficii asupra sanatatii.

Inca din anul 400 d.H., otetul din cidru mere era apreciat si recunoscut pentru virtutile sale terapeutice si numit “elixirul sanatatii” .

Otetul din cidru de mere cunoaste diverse intrebuintari de-a lungul istoriei, insusi Hippocrate, parintele istoriei moderne, folosindu-l in diverse scopuri. Organic, nefiltrat si nepasteurizat, otetul din cidru de mere devine mai mult decat un simplu dressing de salata, cu un adjuvant in mentinerea unei sanatati de fier.

Chiar daca otetul din cidru de mere este un remediu popular, neconfirmat stiintific, unele dintre studiile recente vin sa confirme proprietatile remarcabile ale acestuia.

Spre exemplu, s-a aratat ca otetul din cidru de mere poate scadea riscul aparitiei cancerului esofagian, iar in anumite studii clinice s-a aratat ca otetul natural din cidru de mere ajuta la incetinirea cresterii celulelor canceroase in cazul cancerului la prostata.

Mai mult, otetul din cidru de mere are proprietati antibacteriene, antiseptice, antivirale si antifungice, iar unii indraznesc sa ii atribuie si proprietati anticancer.

Otetul din cidru de mere organic si nedistilat este facut din mere organice si trece printr-un proces de fermentare care produce enzime benefice pentru organism, pastrandu-se astfel intacte caracteristicile sale vindecatoare.

Otetul din cidru de mere organic contine potasiu, fier, magneziu, enzime, acid malic, acid acetic, calciu, pectina. Otetul din cidru de mere ajuta in digestie, imbunatateste circulatia sangelui si poate ajuta la calmarea durerilor de gat.

Mai nou, se arata ca otetul din cidru de mere ajuta in scaderea tensiunii arteriale si in imbunatatirea functiilor vaselor de sange, dar si in mentinerea unei greutati corporale normale.

Otetul din cidru de mere este un aliment foarte apreciat pentru ca are multiple intrebuintari nu doar in ceea ce priveste domeniul gastronomic, ci si in gospodarie, acolo unde nu avem mereu la indemana produse profesionale care sa ne ajute sa ne mentinem casa luna.

Articolul continuă după reclame

In acelasi timp, otetul din cidru de mere mai este cunoscut si apreciat pentru utilizarile lui surprinzatoare in ceea ce priveste unele afectiuni ale organismului cum ar fi diabetul, kilogramele in plus sau gastrita. Otetul din cidru de mere are un efect benefic si asupra lipidelor din sange, dar si asupra nivelului de insulina.

Otetul din cidru de mere ne ajuta de asemenea sa absoarbem mai bine nutrientii din hrana pe are o consumam zilnic si sare in ajutorul organismului ajutandu-l sa proceseze mai repede grasimile rele din alimentatie.

Intr-un studiu efectuat asupra soarecilor, s-a observat ca otetul din cidru de mere poate influenta scaderea colesterolului rau din sange (LDL) si cresterea colesterolului bun (HDL).

Asadar, otetul de cidru de mere poate ajuta in:

 Scaderea nivelului de colesterol rau

 Prevenirea bolilor cardiovasculare

 Reduce riscul de cancer esofagian

 Mentine tensiunea arteriala sub control

 Mentine acumularea grasimilor sub control

Iata care sunt persoanele care nu trebuie sa consume otet de cidru de mere si de ce:

 Otetul de cidru de mere prezinta multe proprietati de vindecare, innsa nu este recomandat tuturor. Consumul de otet de cidru de mere in fiecare zi poate duce la deficienta de potasiu.

 Persoanele care sufera de cancer la vezica

 Femeile insarcinate sau femeile care alapteaza; in cazul lor, otetul de cidru de mere nu este recomandat; desi nu sunt dovezi clare, este mai bine sa se previna orice posibila complicatie

 Diabeticii (otetul de cidru de mere poate scadea nivelul de zahar)

 Persoanele care au un nivel scazut de potasiu (otetul de cidru de mere reduce si mai mult nivelul de potasiu)

Nu consumati otet de cidru de mere daca va aflati sub tratamentul cu urmatoarele medicamente:

 Digoxină (Lanoxin)

 Hlorothiazide (Diuril)

 Clortalidona (Thalitone)

 Furosemid (Lasix)

 Hidroclorotiazidă (HCTZ)

 HydroDiuril

 Microzide

Toate cele de mai sus reduc nivelul de potasiu, efect pe care il are si otetul de cidru de mere.

SURSA: alternativehealth.press

Publicitate

This website uses cookies.