A avea oase sanatoase este crucial pentru sănătatea noastră generală. Oasele sunt cele care ne oferă structură corpului, în timp ce ne protejează și organele interne.
Oasele noastre sunt, de asemenea, esențiale, deoarece acestea sunt ancorele muschilor noștri. Fără oasele noastre, nu vom avea o bună poziție, putere și echilibru – este chiar imposibil să funcționăm.
Cei mai mulți dintre noi știu că avem nevoie de calciu pentru a avea oase puternice, dar în afară de acest mineral, avem nevoie și de proteine, potasiu, beta-caroten, magneziu și alte vitamine.
Oasele se regenerează mereu, fiind unele dintre puţinele organr capabile să facă acest lucru. Oasele depozitează în ele calciul pentru a fi tari şi dense. După vârsta de 35 de ani oasele încetează să mai crească şi, trepta,t scade densitatea lor, devenind poroase. O scădere semnificativă a densităţii osoase duce la osteoporoză, boală comună atât femeilor, cât şi bărbaţilor.
Puteți obține substanțele nutritive de care aveți nevoie pentru sănătatea osoasă cu următoarele alimente:
1. Lapte
Acest lichid este încă cea mai bună sursă de calciu. Laptele conține, de asemenea, alți nutrienți, inclusiv vitaminele B12 și D și minerale precum magneziu, potasiu și fosfor.
2. Brânză
Aveți nevoie doar de o cantitate mică de brânză în mod regulat pentru a promova sănătatea oaselor. Alegeți din capră, parmezan, branza de vaci, mozzarella și cheddar pentru a obține substanțele nutritive esențiale pentru oasele voastre.
3. Iaurt
Includeți o ceașcă de iaurt în dieta dvs. zilnic, mai ales dacă ați renunțat deja la lapte. Alegeți iaurtul fără grăsimi sau iaurtul grecesc, dar aceste două soiuri nu au suficientă vitamină D și calciu în comparație cu iaurturile tradiționale.
4. Tofu
În afară de calciu, tofu conține isoflavone, care sunt compuși pe bază de plante care susțin sănătatea. Puteți avea o jumătate de ceașcă de tofu pentru a îndeplini aproape 20% din necesarul zilnic de calciu.
5. Semințe de susan
Aceste semințe mici au nutrienți diferiți pentru a îmbunătăți sănătatea oaselor, inclusiv fosforul, magneziul, vitaminele D și K și, desigur, calciul.
6. Tipuri de varza și salată
O ceașcă de verdeață gătită vă va asigura peste o jumătate din necesarul zilnic de calciu. Aceste verdețuri au calciu, omega 3, vitamina K și magneziu.
7. Sardine
În ciuda mărimii mici, sardinele sunt surprinzător de bogate în vitamina D și calciu.
8. Spanacul
Indiferent de modul în care pregătiți aceasta verdeață, spanacul vă va oferi cantități mari de calciu. În plus, este bogat în vitamina K, care ajută organismul să absoarbă calciul.
9. Ouă
Mancati galbenusul pentru a obtine 6% din necesarul zilnic de vitamina D.
10. Somon
Acest tip de pește gras are substanțe nutritive care pot stimula sănătatea oaselor, cum ar fi proteine, omega 3, vitamina D și calciu. Consumul regulat al acestui pește vă poate ajuta să vă îmbunătățiți acumularea calciului in oase și densitatea acestora.
Alimentele de mai sus sunt atât de ușor de adăugat în dieta noastră zilnică. În afară de a construi oasele mai puternice, ele pot, de asemenea, îmbunătăți sănătatea inimii noastre și pot preveni bolile.
Sursă: www.stethnews.com