Lucruri mai puțin știute despre frunzele de dafin. Cât de sănătos este consumul lor

Lucruri mai puțin știute despre frunzele de dafin. Cât de sănătos este consumul lor

Frunza de dafin este un ingredient de nelipsit din bucataria noastra. Acest condiment cultivat in regiunile mediteraneene este peste tot folosit in prepararea ciorbelor, tocaneor, a carnii fierte si prajite, a muraturilor si sosurilor.

Ne imaginam surprinderea dumneavostra cand veti afla ca frunza de dafin este folosita in medicina populara.

Frunza de dafin este antibiotic natural cu o actiune ati-inflamatorie imensa. Acest condiment contine uleiuri esentiale, volatile, tanituri, acizi organici: acetic si valeric.

Deoarece frunza de dafin creste intr-un climat subtropical, aceasta absoarbe o multime de energie solara. Probabil acestui fapt i se datoreaza efectele miraculase asupra organismului.

La uscarea acestui condiment se preseaza toate elementele sale nutritive . La prepararea acestor remedii se foloseste frunza de dafin uscata.

Pentru prepararea decocturilor si infuziilor trebuie sa folositi doar vase din argila sau emailate, in niciun caz sa nu fie din metal.

Beneficiile frunzei de dafin

1.Pentru diabet zaharat

Cu ajutorul frunzei de dafin se poate reduce nivelul de zahar din sange.

Pastrati intr-un termos 10 frunze de dafin, turnati 3 pahare de apa clocotita. Infuzia va fi gata in 3 ore. Beti cate o jumatate de pahar cu 30 de minute inainte de masa de trei ori pe zi. Cursul de tratament dureaza 2 saptamani dupa aceea intrerupeti-l timp de 2 saptamani. Reteta este utila nu numai pentru persoanele cu diabet zaharat, dar si pentru cei care doresc sa echilibreze metabolismul glucidic.

2.Pentru slabire

Ca o continuare logica a primei retete din aceasta lista- restaurarea metabolismului glucidic contribuie la pierderea in greutate. Macinati 5-6 foi si turnati peste ele un pahar de apa rece, lasati-le pe timp de noapte. Dimineata fierbeti apa timp de 15 minute. Lasati fiertura acoperita timp de 30 de minute. Strecurati infuzia si beti sin ea cu o jumatate de ora inainte de mese de trei ori pe zi. Cursul tratamentului este de o saptamana dupa care trebuie sa faceti o pauza de 2 saptamani.

Pentru ca bautura sa fie mai gustoasa, puteti adauga in ea o varietate de condimente: ghimbir, fenicul, cardamon, scortisoara, nucsoara, cuisoare uscate si miere.

3.Pentru tratarea bolilor cavitatii orale

Articolul continuă după reclame

Daca ati observat ca aveti respiratia urat mirositoare, atunci probabil ca suferiti de stomatita, gingivita sau paradontoza. O solutie simpla si eficienta este sa mestecati frunze de dafin intre mese, cu o ora inainte sau dupa masa. Efectul este uluitor!

4. Pentru insomnie

Mirosul de frunze de dafin are efecte calmante la fel de bune ca valeriana. Coaseti mai multe frunze intr-o perna si veti dormi mai linistit ca un copil . Pentru copii acest remediu este deosebit deoarece aromaterapia va ajuta copilul sa doarma linistit si sa se trezeaca mai rar in timpul noptii.

5. Pentu boli de piele

Proprietatile antimicrobiene ale frunzei de dafin sunt de ajutor in tratarea eruptiilor cutanate, alergiilor si iritatiilor. Macinati frunza de dafin cu o rasnita, astfel incat sa se obtina o lingura jumatate de praf si particulefine de frunze.

Turnati peste acest amestec un pahar de ulei vegetal si lasati la macerat in frigider timp de o saptammana. Ungeti cu acest ulei din frunza de dafin locurile vatamate de 2 ori pe zi. Este un remediu excelent de vindecare!

Aceasta solutie este foarte buna in calitate de demachiant pentru ochi.

6. Pentru infectii fungice

Frunza de dafin are un efect antifungic, aceasta elimina transpiratia picioarelor. Turnati 0,5 litri de apa clocotita peeste 10 frunze de dafin, lasati-le sa se infuzeze. Faceti bai cu aceasta infuzie de 2-3 ori pe saptamana si problema va av deranja mult mai putin.

7. Pentru insuficienta renala

Frunza de dafin are efect diuretic, este indicata pentru prevenirea si tratamentul bolilor de rinichi. Turnati 2 pahare de apa clocotita peste 1 lingura de frunze de dafin maruntite si fierbeti la foc mare timp de 2 ore. Lasati fiertura sa se infuzeze timp de 3 ore. Beti cate o lingura de 2 ori pe zi.

8.Pentru intepatura de albina

Mestecati o frunza de dafin dupa care puent-o pe locul muscaturii si aplicati un bandaj sau un plasture. Inflamatia si mancarimea vor disparea rapid!

Va rugam sa retineti: a aceste retete sunt contraindicate femeilor gravide si mamelor care alapteaza, precum si persoanelor care sufera de ulcer la stomac su duodenal, pacientilor cu forme severe de diabet. Efectul terapeutic al frunzei de dafin este atat de puternic incat inainte de aplicarea remediilor din frunze de dafin este necesar sa consultati medicul.

Sursa: sanatos.tv

Publicitate

This website uses cookies.