Ți se tot zice – esti ceea ce mananci.
Sunt de acord.
Dar esti si ceea ce respiri ( poluare, tutun ) , si ceea ce consumi in alte moduri decat de a le ingera – spre exemplu ceea ce pui pe pielea ta – toate substantele chimice din produsele pentru infrumusetare.
Poza aste foloseste doua sintagme care se potrivesc exact cum se potriveste nuca in perete – TOXIC & CARCINOGENIC ( toxic si cancerigen ) si BEATY AND SKIN CARE ( frumusete si ingrijirea pielii ).
Iar substantele enumerate acolo se gasesc pe absolut orice eticheta de produs pentru infrumusetare, chiar si in cazul acelora nesimtit de scumpe.
Aici este iarasi o mare problema, intrucat acele cosmetice care nu le contin sunt de multe ori greu de gasit si foarte scumpe.
Si nu foarte eficiente. Este cazul tipic al deodorantelor bazate pe saruri de aluminiu – se stie ca sunt eficiente.
In cazul hiperhidrozei se foloseste chiar o cantitate mai mare de aluminiu decat de obicei.
Cele care nu contin aluminiu nu sunt eficiente prea mult timp.
Traim totusi intr-o lume civilizata, sau avem pretentii la civilizatie.
Multe substante din poza sunt disrupteri hormonali ce mimeaza in corp efectul estrogenilor. EEDC – estrogen like endocrin disrupting chemicals – substante chimice create de om care afecteaza sistemul endocrin prin mimarea efectului estrogenului – in plastice, pesticide, produse de curatat casa, de improspatat aerul, deodorante – diclorodifeniltricloretan(DDT), dioxina, bisfenili policlorati(PCBs), bisfenol A (BPA), bifenili polibromati (PBB), ftalati, endosulfan.
Efectele sunt nasoale.
Pubertate precoce, crestere rapida, dezvoltare sexuala precoce, cresterea sanilor foarte mult pentru varsta respectiva – la fete.
La baieti – dezvoltare intarziata a sistemului reproducator. Pubertate intarziata.
Masculinizare intarziata. DDT este asociat cu menarha precoce la fete.
Dioxina – sani cu dezvoltare anormala la fete sub varsta pubertatii. PBB – sexualizare precoce a fetelor.
PCB – intarzie pubertatea la baieti. Ftalatii – feminizare prematura.
Pe scurt, compusii astia feminizeaza fetele precoce, iar pe baietei ii transforma in fetite.
Se pare ca exista implicatii si in aparitia cancerului la san.
Despre implicarea aluminiului din antiperspirante in aparitia cancerului mamar scriam inca de prin 2007, pentru Jurnalul National, articol ce poate fi gasit si pe siteul meu oficial.
This website uses cookies.