Lamaile sunt citrice bogate in vitamina C care iti sporesc frumusetea prin reintinerirea pielii dinlauntru spre inafara, aducand stralucire fetei tale.
Unul dintre beneficiile majore ale bautului de apa cu lamaie este ca paveaza calea spre o mai rapida pierdere in greutate, actionand astfel ca un excelent remediu pentru slabit.
Valoarea nutritiva a lamailor
Un pahar cu suc de lamaie contine mai putin de 25 de calorii. Este o bogata sursa de nutrienti precum calciul, potasiul, vitamina C si fibra respectiv pectina. Pe deasupra mai are si valoare medicinala si proprietati antibacteriene si contine chiar fier si vitamina A.
Lamaia, un fruct popular pentru proprietatile sale terapeutice, ajuta la intretinerea sistemului imunitar, si te protejeaza astfel de inclestarile majoritatii tipurilor de infectii.
Mai joaca si rolul de purificator al sangelui. Lamaia este un fabulos antiseptic iar sucul de limeta cu apa face minuni pentru cei cu probleme de inima, datorita inaltului lui continut de potasiu. Deci fa din el parte a rutinei tale zilnice prin a bea un pahar de apa calduta cu lamaie dimineata si bucura-te de beneficiile acestuia pentru sanatate.
Pentru a avea o viata sanatoasa trebuie sa incepem in mod corespunzator ziua noastra. Recent, unul dintre cele mai populare lucruri pe care le fac oamenii este de a bea apa calda cu lamaie.
Din pacate, acest lucru nu utilizeaza toata puterea pe care o are lamaia. Apa calda nu va permite sa utilizati toate substantele nutritive incluse in pulpa si coaja lamaii,acestea fiind din abundenta.
Se fierb lamaile fara sa se stoarca sucul,deoarece in acest mod veti obtine toate substantele nutritive din lamai.Astazi, va prezentam un super elixir care va spori beneficiile oferite de apa cu lamaie.
Ingrediente:
– 6 lamai organice( atentie la ce lamai cumparati)
– 2 litri de apa
Preparare:
Dati lamaile pe jumatate si adaugati-le in apa pe care o puneti la fiert. Lasati sa fiarba timp de 3 minute,apoi lasati sa se raceasca 10-15 minute.
Scoteti lamaile si pulpa din apa. Turnati lichidul fierbinte intr-o ceasca de ceai si beti-l ca atare dimineata. Puneti restul de apa cu lamaie intr-o sticla pentru o reutilizare ulteriora. Pentru un gust mai bun, adaugati miere in ceasca de ceai.
Puteti adauga si cateva feliute de ghimbir proaspat.
Avantaje :
– Imbunatateste sistemul imunitar
– Ajuta la raceala
– Va ofera un impuls incredibil de energie
– Ajuta digestia si controleaza metabolismul
– Va curata de numeroasele contaminatii
– Balanseaza nivelul ph-ului din organism
– Ajuta pielea sa arate mai frumos
– Imbunatateste respiratia
– Ajuta la pierderea in greutate
– Evita anxietatea
– Hidrateaza sistemul limfatic
– Are proprieteti de vindecare
Aceasta ceasca de ceai de lamaie va ajuta sa incepeti ziua cu bine,va hidrateaza,va mentine sanatosi si multumiti,plini de energie si bine dispusi.
Nu trebuie sa reincalzesti apa in fiecare diminetata. Puteti de asemenea,sa beti lichidul rece. Toate substantele nutritive sunt in interior lamailor atunci cand le fierbeti.Cu toate acestea,asigurati-va ca lichidul nu este prea rece. Daca vreti il puteti incalzi putin, daca nu il puteti bea rece.
Sursa:www.homehealthyrecipes.com
Traducerea si adaptarea:Echipa Dr.Andrei Laslau
Nu prea am inteles nimic din cele scrise . Din fericire multe le stiu din tinerete din cartea Tratamentul bolilor prin legume , fructe si cereale .
Daca fierbi lamiile cu coaja are un gust amarui sau daca se tin pina dimineata nu stiu cum are gustu .
Daca te potrivesti la articol, te poti imbolnavi … de nervi. Cred ca traducerile sunt date peste cap, iar cel care scrie articolul nu are nicio responsabilitate. Concret : In fotografie apar 3 lamai intregi care fierb cam in 2 l de apă. In articol scrie de 6 lamai si taiate in jumatate. Lamaile pe care le gasim in Romania sunt toxice, cerate, stropite cu pesticide si substante care sa le permita transportul pe vapor si cate 10 zile. Daca le fierbi, rezultă o otravă pentru organism. Sa presupunem ca le curatim cu metoda cunoscută ( pe care nu o recomandă articolul) spălare cu solutie de otet, apoi cu solutie de bicarbonat, clătire cu apă fierbinte și congelarea lor. După decongelare sa admitem ca le taiem in 2 si le punem la fiert in 2 l apa – prea putină apă zic eu. Urmeaza, scoateti lamaile si pulpa din apă. Care pulpă, că nu scrie nicaieri sa detasezi pulpa de coajă ? După ce am scos, turnam intr-o cana, iar restul, amestecam din nou lamaile cu lichidul si-l punem la frigider. Rog administratorii cite-ului sa nu mai dea drumul la asa articole pana le clarifică.