4. Crema de capsaicina
Capsaicina este componenta activa a piperului cayenne si este considerata un calmant puternic al durerilor. Ceea ce trebuie sa faceti este sa aplicati crema de capsaicina (0,025%-0,075% capsaicina) pe zona afectata de mai mult de 4 ori pe zi, timp de o saptamana.
Nota: Nu aplicati crema de capsaicina pe o piele daca sunteti iritati caci pot aparea arsuri!
5. Exercitii
Exercitiile regulate sunt esentiale in tratamentul sciaticii. Ar trebui sa aveti o rutina a exercitiilor pentru a va intari muschii abdominali si cei ai spatelui, la o zi sau doua dupa acutizarea durerii.
Un exercitiu foarte eficient este cel in care va aduceti genunchiul sau genunchii la piept.
Exercitii cu un genunchi la piept. Intindeti-va pe spate pe o suprafata plana. Indoiti genunchii pentru a detensiona spatele. Prindeti cu mainile impreuna partea din spate a unui genunchi. Daca nu ajungeti la genunchi, cuprindeti spatele coapselor cat mai aproape de genunchi.
Ambii genunchi la piept. Va intindeti pe spate pe o suprafata plana. Indoiti genunchii pentru a detensiona spatele, iar talpile lasati-le lipite de podea. Plasati cate o mana sub fiecare genunchi. Daca nu ajungeti pana la genunchi, cuprindeti spatele coapselor cat mai aproape puteti de genunchi.
Daca aveti aceasta posibilitate, puteti alege sa practicati yoga. Este nemaipomenita pentru tratarea sciaticii.
Nota: Este bine sa cereti sfatul unui specialist care sa va recomande un tip de exercitii ce vi se potriveste.
6. Scoarta de salcie alba
Scoarta de salcie alba are puternice proprietati anti-inflamatorii si analgezice mai ales datorita salicinei din componenta sa. Este recomandat sa luati suplimente de 240 de miligrame de salicina sau 120 miligrame de scoarta de salcie alba pe zi timp de cateva saptamani.
7. Radacina de valeriana
Radacina de valeriana este renumita pentru capacitatea ei de a reduce durerea provocata de sciatica. Puteti alege fie sa luati suplimente de radacina de valeriana, 150 miligrame, de 3 ori pe zi timp de cateva saptamani, fie sa consumati ceai de valeriana de cateva ori pe zi pana ce veti incepe sa sesizati o schimbare.
8. Acupunctura
Pentru prolapsul discurilor vertebrale acupunctura e foarte eficienta in tratarea atat a cazurilor acute cat si a cazurilor cronice cu hernierea discului. Pentru cazurile acute care prezinta hernierea discului, tratamentul trebuie facut in fiecare zi pentru cel putin o saptamana, dupa care tratamentul poate fi facut la 2-3 zile. In tot acest timp, pacientul trebuie sa se odihneasca la pat.
9. Manipularea coloanei vertebrale
Chiropractica este o forma de tratament manuala constand in manipularea, in special, articulatiilor coloanei vertebrale ce influenteaza sistemul nervos central (cordul spinal) si periferic (nervii spinali). Tratamentul chiropractic este eficient si duce la vindecarea siacticii. Manipularea are rolul de a “elibera” presiunea din jurul nervului spinal folosind metoda de impuls mecanic, miscand si mobilizand articulatia vertebrei respective.
10. Seminte de schinduf
Semitele de schinduf au proprietati anti-inflamatorii puternice si sunt foarte eficiente in ameliorarea durerilor acute de guta si artrita reumatoida.
Aveti nevoie de o mana de seminte de schinduf pe care sa le macinati si apoi sa le amestecati cu lapte. Apoi, se fierbe aceast amestec pana se transforma intr-o pasta. Aplicati aceasta pasta pe zona afectata si lasati sa actioneze cateva ore, apoi clatiti cu apa calduta. Repetati procedeul in fiecare zi pana ce veti sesiza imbunatatiri ale conditiei voastre.
Alte sfaturi:
– Renuntati la fumat pentru ca duce la distrugerea discului
– Faceti exercitii in fiecare zi, dar nu exagerati
– Aveti grija sa aveti mereu o postura a corpului corecta
– Evitati miscarile bruste
– Luati vitamina C, calciu si magneziu sub forma de suplimente, dar sub supravegherea medicului
– Investiti intr-o saltea de calitate
SURSA:www.healthandhealthyliving.com
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau.
Page: 1 2
This website uses cookies.