Articole

Ducesa Kate Middleton, diagnosticată cu boala de care suferea Prințesa Diana. Care sunt simptomele

Presa din Marea Britanie a scris în repetate rânduri că Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, ar fi suferit de aceeași boală pe care o avea Prințesa Diana.

Se pare că soția Prințului William ar fi avut episoade severe de bulimie, tulburare cu care a fost diagnosticată Prințesa Diana.

Casa Regală a dezmințit prin diferite căi, în special prin publicațiile apropiate acesteia că ducesa Kate ar avea bulimie.

Cu toate acestea, Kate a slăbit drastic în ultima perioadă, oamenii remarcând că a ajuns piele și os, iar mâinile ei arată foarte îmbătrânite, asemănătoare unei persoane care ar suferi de bulimie compulsivă.

Diana a ajuns bulimică din cauza lui Charles
În cartea „Diana: adevărata ei poveste”, autorul Andrew Morton dezvăluie drama prin care a trecut Diana.

„Soțul meu și-a pus mâna în jurul taliei mele și a spus «Ești un pic dolofană aici, nu-i așa?» și acest lucru a trezit ceva în mine”, explica Diana. Acesta ar fi episodul de la care prințesa inimilor a început să țină cure drastice de slăbire și ar fi terminat bulimică.

Bulimia este o tulburare psihologică. Aceasta e caracterizată de dorința obsesivă a unei persoane de a slăbi. Simptomele bulimiei par a fi modalitățile de a controla greutatea corporală. Bulimia este numită și boala persoanelor care nu-și iubesc corpul.

Articolul continuă după reclame

Etiologia bulimiei este neclara, dar se pare ca apare ca rezultat al asocierii unui istoric familial (genetic) cu anumite influentele sociale precum admirarea unei siluete longiline, dar si a unui tip de personalitate care tinde la perfectionism. Evenimentele stresante ale vietii de zi cu zi pot declansa bulimia in cazul persoanele predispuse sa dezvolte boala.

Simptomele sunt: vărsături autoprovocate, diete drastice, folosirea laxativelor sau sportul până la epuizare. De asemenea, teama, confuzia, vinovăția la ora luării mesei și anxietatea sunt alte manifestări ale tulburării.

Efectele comportamentelor compensatoare (vărsături, laxative, diuretice, clisme, etc.) asupra organismului sunt foarte grave; vărsăturile autoprovocate pot cauza dezechilibru hidroelectrolitic care poate duce la deces. Printre efectele secundare se mai numără:

• mărirea glandelor salivare

• dereglarea (sau lipsa) ciclului menstrual

• distrugerea smalţului dinţilor (din cauza acidului gastric, în cazul vărsăturilor)

• tulburări ale tranzitului intestinal (ex. constipaţie)

• dureri abdominale intense

• deshidratare severă (din cauza vărsăturilor, diureticelor şi laxativelor)

• căderea părului

• aritmii cardiace

Surse: www.timpul.md

www.sfatulmedicului.ro

Publicitate

This website uses cookies.