Rosiile prelucrate termic conţin o cantitate mare de licopen, un antioxidant cu efect dovedit împotriva cancerului.
Consumaţi roşii din belşug , 100 de grame au doar 18 kilocalorii şi reprezintă un remineralizant ideal.
Alegeţi roşiile de gradină, crescute fară îngrăşaminte de sinteză. Acestea merită să fie conservate şi pentru iarnă. Rosiile cherry spre exemplu pot fi perfect congelate. Pot fi de asemenea uscate şi devin astfel delicatese.
“Ele se trec printr-o baie de aburi care accelerează într-un fel pătrunderea un cantităţi mai mari de apă, după care se aşază într-un loc umbros, cu o temperatură relativ constantă” spune dr. Cristina Bălănescu, nutriţionist.
Iată cum le puteţi consuma ulterior!
“Prin revitalizarea cu ajutorul apei îşi capată forma şi conţinutul lor în nutrienţi se dizolvă în apa pe care o absorb” spune dr. Cristina Bălănescu, nutriţionist.
Roşiile uscate pot fi conservate şi în ulei de masline. Masa grasă stimulează absorbţia licopenului, substanţa activă din roşii. {i potenţează capacitatea acestuia de prevenire a cancerelor.
Studii au dovedit că persoanele care consumă cantităţi constante de licopen îşi reduc riscul cancerului de prostată şi de sân.
“Sucul de roşii are avantajul că el concentrează o cantitate mai mare de antioxidanţi chiar decât roşia în sine, s-a constatat acest lucru” spune dr. Serban Damian, nutriţionist.
Aşadar, faceţi suc de rosii şi consumaţi-l din abundenţă iarna. Se fierbe cu 0,5 % sare. Dar în coajă se găseşte cea mai mare cantitate de licopen.
De obicei, aceasta se înlătură în timpul preparării sucului de roşii. De aceea, conservaţi şi roşii întregi în bulion. Sau tăiaţi-le în cuburi mici şi conservaţi-le în suc de roşii. Folosiţi-le în orice mâncare gătită!
Beneficiile sucului de roșii – anti-cancerigen și un bun ajutor în cure de slăbire sau dieta de menținere
Licopenul, substanță ce se găsește din plin în roșii, este una dintre cele mai importante substanțe care luptă cu cancerul.
Aceasta protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi, care distrug celulele și cauzează diverse afecțiuni. Roșiile fierte sau opărite conțin mai mult licopen, ce este mai solubil în grăsime.
Așadar, adăugați la sucul de roșii din mâncare puțin ulei de măsline. Sucul de roșii se recomandă în special în următoarele tipuri de cancer: sân, prostată, colon, pancreas și plămâni.
Sucul de roșii este foarte important în dieta femeilor datorită faptului că ajută la întărirea sistemului osos.
Așadar, vara, când roșiile sunt proaspete, profitați din plin de sucul de roșii și nu uitați să beți un pahar zilnic.
Cantitățile semnificative de calciu și magneziu din roșii sunt responsabile cu întărirea oaselor, prin faptul că ajută la asimilarea fierului în organism. Sucul poate fi o băutură răcoritoare foarte bună, adăugați sare și puțin busuioc și veți obține cea mai gustoasă băutură de vară.
Cei care beau suc de roșii frecvent știu că acesta are efecte benefice asupra ochilor.
Roșiile previn afecțiunile oculare, datorită conținutului de vitamina A, luteină și zeaxantină, printre cei mai buni antioxidanți ce protejează retina. Așadar, sucul de roșii ajută la îmbunătățirea vederii și sănătății ochilor.
Sucul de roșii stimulează digestia, fiind foarte bun în curele de slăbire pe timp de vară, datorită substanțelor nutritive. Sucul de roșii îndepărtează senzația de foame, alungă constipația și vă ajută în dietele pentru slăbit sau menținere.
Beneficiile sucului de roșii – protejează împotriva radiațiilor solare și are efecte anti-rid
Tinerele doamne ar trebui să bea zilnic suc de roșii pe timp de vară, deoarece are un rol benefic asupra frumuseții tenului și pielii.
Atenuează petele lăsate de acnee sau cicatrici, ajută la uniformizarea culorii tenului bronzat și protejează de radiațiile solare.
Apariția ridurilor și a îmbătrânirii premature a pielii din cauza expunerii la soare pot fi prevenite cu sucul de roșii intern și extern cu mască de față sau piele cu roșii.
Sucul de roșii vă poate ajuta să vă lăsați de fumat. Dacă nu puteți, măcar ajută la reducerea efectelor nocive lăsate de fumul de țigară din plămâni. Roșiile conțin acid clorogenic și acid coumaric, două dintre substanțele ce reduc apetitul pentru nicotină.
Un studiu efectuat la Universitatea Jundendo din Tokyo efectuat în 2006 a arătat că sucul de roșii poate preveni apariția emfizemului pulmonar, ce apare în urma expunerii la fumul de țigară.
Un studiu al Universității din Newcastle, Australia, a arătat că după numai 3 săptămâni în care au consumat suc de roșii, pacienții cu diabet tip II au prezentat un risc mult mai scăzut de a dezvolta cheaguri de sânge. În plus, conținutul de vitamina B, sodiu, potasiu și magneziu din sucul de roșii scad hipertensiunea arterială, protejând organismul de facțiuni grave asociate cu tensiune ridicată.
Sucul de roșii are proprietatea de a fluidiza sângele, fiind un excelent aliat împotriva bolilor de inimă. Așadar, un pahar de suc de roșii pe zi vă ajută să preveniți bolile de inimă, mai ales dacă sunteți predispuși la ele.
Surse: www.csid.ro
www.clicksanatate.ro
This website uses cookies.