Cum știi că ai probleme cu inima. 10 semne pe care nu ar trebui să le ignori

Bolile de inimă sunt principala cauză a deceselor la nivel global. Unul dintre motivele pentru care aceste afecțiuni sunt atât de periculoase este că oamenii ignoră simptomele și cer ajutorul medicului prea târziu.

În plus, semnele bolilor cardiovasculare nu sunt foarte evidente.  Asta va face ca bolile cu inima să devină principala cauză de deces în rândul populației.

CARE E MOTIVUL CARE FACE CA BOLILE CARDIACE SĂ FIE PRINCIPALA PROBLEMĂ?

Cei mai mulți oameni nu caută ajutor când primele semne ale bolilor cardiace apar, unul dintre motive fiind că aceștia nu cunosc indiciile specifice și chiar dacă le știu, ei nu încearcă să ia nicio masură deoarece cred că vor dispărea de la sine.

Prin urmare, cel mai simplu lucru de făcut este să învinovațească poluarea din natură, alimentația neadecvată și stilul de viață greșit.

Majoritatea bolilor inimii sunt diferite de la om la om, pentru unii manifestându-se puternic iar pentru alții efectele fiind reduse.

Din aceste motive, vă prezentăm mai jos cele mai des întâlnite 10 semnale care indică probleme ale inimii și de asemenea vă recomandăm că dacă observați unul dintre aceste simptome care nu dispare după câteva ore sau zile să vă contactați imediat medicul.

1. Probleme cu respirația și amețeli

Daca nu suferiți de astm, probleme ale plămânilor sau obstrucții cornice și aveți probleme cu respirația, atunci acesta este clar un semn al unui atac de cord. La fel stau lucrurile și cu amețelile.

2. Grețuri

Alte probleme care apar când aveți un atac de cord sunt: dureri de stomac, vomă, indigestii sau doar grețuri.

3. Presiune toracică

Dacă aveți probleme cu pieptul sau simțiți presiune asupra acestuia acesta este un simptom al unui infarct.

4. Dureri în piept

Chiar dacă simțiți o durere în zona pieptului, asta nu înseamnă întotdeauna că aveți probleme cu inima deoarece uneori nu avem nicio idee ce cauzează durerea.

Conform decanului Universitații din Arkansas pentru Studii Medicale și de Infirmerie din Little Rock, Jean C. McSweeney, durerile din piept corelate cu inima apar de obicei sub stern, undeva în partea stanga.

Articolul continuă după reclame

El compară durerea cu senzația de strângere, presiune, plenitudine și în termeni mai plastici, cu impresia că un elefant s-a așezat pe piept.

5. Dureri în alte zone

La fel, daca simțiți dureri în alte zone ale corpului, nu înseamnă neapărat că aveți probleme cu inima. Amy Thompson, o infirmieră din departamentul cardiologic de la British Heart Foundation, precizează că durerea se întinde de la stânga la dreapta pieptului și continuă până la maxilar și gât.

Majoritatea pacienților internați cu probleme cardiace nu prezentaseră nicio durere în zona pieptului. Acestea au fost rezultatele unui studiu realizat în 2012 în Statele Unite ale Americii.

6. Anxietate

Daca vă simțiți amețiți și aveți senzația că veți leșina sau dacă vă simțiți nervoși și îngrijorați despre sănătatea dumneavoastră, acesta este un semnal clar că aveți probleme cu inima.

7. Aspect bolnăvicios

Înainte de a avea un atac de cord, oamenii pot arăta palizi, tulburați, cu frisoase și cu presiunea sângelui atingând punctul cel mai de jos.

8. Palpitații

Creșterea ritmului cardiac combinat cu probleme ale respirației, senzații de slăbiciune și amețeală sunt toate semnale ale unui atac de cord sau insuficiență cardiacă. Asta înseamnă că neacordarea de atenție aritmiei cardiace poate duce la infarct.

9. Senzații de slăbiciune și oboseală

Conform precizărilor British Heart Foundation, unii oameni, în special femeile, se simt foarte slăbiți și obosiți înainte de a avea un atac de cord.

10. Transpirații

De asemenea, înainte de a suferi un infarct, unii oameni transpiră foarte mult.

În concluzie, acestea sunt câteva dintre semnalele după care puteți recunoaște unele probleme cardiace. Uneori, puteți avea o problemă cu inima și nici măcar să nu stiți asta. Prin urmare, indiferent de tipul de durere pe care il simțiți în zona pieptului, ar trebui să vă consultați medicul imediat.

SURSA: www.healthyfoodheadlines.com
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook