Primul aspect de care trebuie sa ai grija cand apelezi la aceasta metoda este temperatura ceaiului, deoarece daca acesta este prea fierbinte se vor distruge cea mai mare parte din vitaminele si mineralele regasite in tarate.
Astfel, se recomanda ca intr-un litru de ceai la temperatura camerei sa adaugi intre 5 si 8 linguri de tarate de grau.
Lasa peste noapte acest amestec la macerat, iar dimineata dupa ce ai strecurat amestecul poti sa il consumi.
Este necesar sa repeti aceasta procedura timp de 30 de zile pentru a putea vedea o imbunatatire asupra tranzitului intestinal si asupra sanatatii tale.
S-a demonstrat ca taratele de grau contin substante care ataca alimentele ajunse in stomac, facand astfel digestia rapida si usoara.
Acestea se vor lua in cantitate cat mai mare, dar numai macinate foarte fin cu rasnita de cafea. Este indicat sa nu se puna in alimente care au temperaturi mai mari ca temperatura corpului. Se vor putea lua insa cu apa, lapte, ceai sau ca atare. Se pot lua inainte de masa sau dupa, indiferent in ce perioada a zilei. Cel mai bine insa este sa se ia de mai multe ori pe zi, in 5-6 prize.
Este necesar sa se consume in cantitate cat mai mare, pentru ca altfel glandele nu vor avea cu ce sa regleze organismul din cauza lipsei de „materie primai. Se iau in special la curele de slabire. Daca se consuma suficiente tarate de grau, bine macinate, organismului nu-i mai lipseste decat calciul care se poate lua din iaurt si cateva legume si fructe crude. Totul depinde deci de cantitatea de tarate care se consuma zilnic.
Cu ajutorul taratelor se poate face si o eficienta cura de slabire – cu cat cantitatea consumata este mai mare, cu atat scaderea in greutate va fi mai rapida, cu rezultate vizibile intr-un timp relativ scurt (doua saptamani).
Sursa:sanatate.bzi.ro