Cum se curata foarte usor o tigaie arsa si cum cureti aragazul in mod natural
Orice gospodina stie ca o tigaie arsa se curata greu si este nevoie de efort si detergenti speciali.
Cele mai multe gospodine cauta cele mai bune solutii pentru curatarea vaselor.
Iata una dintre aceste solutii, care este si ieftina.
Pentru a curata usor o tigaie arsa ai nevoie de un cartof mare si bicarbonat de sodiu. Sucul de cartof in contact cu bicarbonatul de sodiu curata extrem de bine!
Se taie cartoful in jumatate si se inmoaie in bicarbonat de sodiu.
Se sterge tigaia cu o jumatate de cartof. In unele locuri va trebuie sa depui putin mai mult efort, dar rezultatele vor aparea imediat.
Se continua procedura pana cand tigaia este curata. Cartoful se inmoaie din cand in cand in bicarbonatul de sodiu.
Aceasta metoda poate fi utilizata si pentru a curata depunerile de grasime de pe aragaz si vesela.
Cum cureti aragazul in mod natural
1 Trucurile bunicii
Bicarbonatul de sodiu este un produs de curatat ideal in intretinerea bucatariei datorita calitatilor sale de albire. Bicarbonatul de sodiu este folosit cu succes si la curatarea aragazului si a cuptorului, dar si la indepartarea petelor de pe aceste suprafete.
Pentru un rezultat eficient poti amesteca bicarbonat de sodiu cu apa, otet si zeama de lamaie.
Este recomandat sa folosesti ote alb distilat. Doar acesta indeparteaza petele si grasimile si nu lasa urme, spre deosebire de otetul de mere sau cel rosu.
Sarea este eficienta pentru curatarea petelor de mancare din cuptor. Adauga sare si putina apa direct pe pata si las-o sa actioneze timp de cateva minute, dupa care indeparteaz-o cu apa calduta si un burete usor abraziv.
Pentru o curatare rapida, amesteca o lingura de sare cu sucul obtinut de la o jumatate de lamaie. Sucul de lamaie ajuta la indepartarea mirosurilor neplacute din cuptor si la curatarea suprafetelor murdare.
2 Sfaturi pentru curatarea cuptorului
Este recomandat sa cureti cuptorul cel putin o data pe luna, in conditiile in care il folosesti cel putin o data pe saptamana. Inainte de a te apuca de curatare, strange eventualele firimituri si indeparteaza gratarul si alte vase pentru a evita stricarea acestora.
Retine ca petele de grasime se curate mai usor atunci cand cuptorul este inca usor cald.
Pentru a evita folosirea produselor de curatat toxice, pulverizeaza in interiorul cuptorului apa calda, apoi presara strat fin de bicarbonat de sodium sau sare. Lasa sa actioneze timp de cateva zeci de minute, dupa care foloseste un burete abraziv pentru a curate bine peretii cuptorului. Atentie sa nu freci prea tare ca sa nu indepartezi smaltul aragazului. Foloseste un burete adecvat pentru suprafata respectiva.
La final, sterge intreaga suprafata cu un burete imbibat in otet alb si apa, prevenind astfel acumularea ulterioara de grasime.
3 Cum cureti gratarele
Gratarele cuptoarelor care au zone innegrite sau pline de grasime pot fi curatate cu ajutorul vaporilor de amoniac. Foloseste un lighean in care ai turnat apa calda si 0 cescuta cu amoniac. Aseaza ulterior gratarele in solutia astfel preparata si lasa-le la inmuiat timp de cateva zeci de minute. Trebuie sa te asiguri inainte ca bucataria este bine ventilata pentru ca mirosul de amoniac este periculos si poate provoca ameteli si senzatii de lesin.
In caz ca vorbim de gratare foarte vechi si imbacsite de grasime, cel mai usor le poti curata cu foc. Poti sa asezi gratarele de la aragaz peste focul aprins pentru un picnic. Lasa-le timp de cateva minute in foc, dupa care scoate-le sa se raceasca. Foloseste ulterior un smirghel fin pentru a le curata bine.
Surse: http://casa.acasa.ro
https://culinar.bzi.ro