INSTANT

Cum poţi măsura nivelul de acid gastric din stomac folosind doar o sfeclă

Ştiai că sfecla te poate ajută să determini gradul de aciditate stomacală?

Consumă această legumă, apoi monitorizează cu atenţie culoarea urinei. Dacă urina este limpede şi nu îşi modifică culoarea, înseamnă că acizii stomacali se încadrează între limitele optime.

Dacă urina este rozalie şi tulbure, înseamnă că stomacul nu secretă suficient acid gastric.

Sunt mai multe motive pentru care este important ca pH-ul stomacului să fie echilibrat, printre care şi faptul că, pe fondul unei deficienţe de acid gastric, stomacul nu digeră eficient proteinele şi vitamina B12.

Această problemă poate conduce la mai multe boli şi afecţiuni, printre care şi sindromul de intestin permeabil, manifestandu-se prin pătrunderea în sânge a alimentelor nedigerate, ceea ce poate atrage mai departe complicaţii grave.

Dar sfecla poate fi de mare ajutor şi în scop curativ, încurajând secretarea

unei cantităţi normale de acid gastric:

1. Bea 2 pahare cu apă cu 15-30 de minute înainte de masă

Apa creează o barieră protectivă împotriva acţiunii erozive a acidului gastric. Potrivit adepţilor medicinei ayurvedice, stomacul răspunde totodată prin stimularea secreţiei de mai mult acid clorhidric, ceea ce

Articolul continuă după reclame

uşurează digestia.

2. Bea câteva înghiţituri de oţet de mere organic

Bea apă amestecată cu oţet de mere, adăugând o lingură de oţet la fiecare pahar cu apă pe care îl bei.

Proprietăţi sănătoase ale sfeclei:

Sfecla posedă proprietăţi anticancerigene puternice

Potrivit studiilor clinice, sfecla poate induce remisia unor forme de cancer. Sucul de sfeclă este bogat în antioxidanţi, folaţi, betalaină şi potasiu.

Este un aliment deosebit de sănătos

Sfecla se situează pe locul 5 în topul celor mai sănătoase alimente. Această legumă creşte libidoul sexual, îmbunătăţeşte digestia, reglează tensiunea arterială, ş.a.m.d.

Efect antiinflamator

Betaina reduce inflamaţia şi protejează corpul de acţiunea radicalilor liberi. Nutrienţii conţinuţi de sfeclă protejează sănătatea organelor interne şi previn apariţia bolilor cronice.

Detoxifiere

Pigmentul sfeclei stimulează abilităţile detoxifiante ale organismului, favorizând eliminarea toxinelor din corp.

Sursa:www.healthyfoodandhomeremedies.com

Traducerea si adaptarea:Echipa Dr.Andrei Laslau

Publicitate

This website uses cookies.