Consumati frecvent, samburii de caisa sunt adevarati inamici ai cancerului si produc minuni asupra sanatatii.

Aceasta descoperire uluitoare a fost dezvaluita in anul 1950 de catre biochimistul Ernest Krebs. Krebs si-a bazat studiul pe stilul de viata al poporului Hunza, un popor din nordul Pakistanului.

Poporul Hunza este faimos datorita longevitatii sale. In anul 1930, Sir Robert McCarrison evidentia faptul ca printre acesti oameni nu exista nici o urma de diabet, atacuri ale inimii sau obezitate. Speranta de viata era in medie de 100 de ani si nimeni nu se imbolnavea de cancer. Potrivit scrierilor lui McCarrison, poporul Hunza consuma lapte crud, cereale proaspete, legume proaspete, supa de oase si aproape deloc carne.

De asemenea, ei consumau zahar foarte rar si dat fiind faptul ca erau nomazi, aveau un stil de viata foarte activ. Un lucru curios si extrem de interesant legat de poporul Hunza este ca acestia consumau mari cantitati de samburi de caise.
Ernest Krebs a descoperit ca amigdalina ce se gaseste in samburii de caise este o arma puternica impotriva cancerului.

Amigdalina este intalnita in 1200 de plante aproximativ, dar cea mai mare concentratie se gaseste in samburii de caise. Dr. Krebs a numit amigdalina B17 pentru ca avea o structura asemanatoare complexului de vitamina B.
Ca structura chimica, vitamina B17 este o combinatie a doua molecule de glucoza, una de benzaldehida si una de acid cianhidric, iar in retetele medicale amigdalina e cunoscuta sub numele de nitrilozida.

Vitamina-„minune” poate fi folosita si in scop terapeutic, nu doar profilactic. Desi in multe locuri este considerata o metoda neconventionala, vindecarea cancerului cu vitamina B17 este posibila in prezent in clinici din tari precum Anglia, Germania, Mexic, Elveţia şi altele.

Articolul continuă după reclame

Vitamina B17 aduce si alte beneficii organismului, printre care mentinerea tensiunii arteriale la valori normale si ameliorarea durerilor provocate de artrita.
Cea mai usoara cale de consumare a vitaminei B17 este prin consumul samburilor de caise. Aveti grija totusi ca inainte de a incepe sa consumati vitamina B17 sa fiti foarte atenti la dozaj.
Beneficii ale samburilor de caise:
 Ajuta la combatereea cancerului
Vitamina B17 poate avea efecte benefice in combaterea celulelor canceroase, ajutand sistemul imunitar sa le elimine din organism. Pentru pacientii care sufera de cancer la san sau cancerul la plamani, curele de samburi de caise sunt recomandate pe o perioada de pana la o luna, cu pauza de doua saptamani intre ele.
Pentru cei care sufera de cancerul la colon, este bine sa se consume caise proaspete intrucat acestea contin pectina, o fibra alimentara solubila. Atentie mare la cantitatea de samburi pe care o consumati intrucat contin mici cantitati de cianura. Faceti pauza intre cure si consumati cu moderatie.

 Imbunatatirea memoriei
Pentru o memorie buna se recomanda consumul zilnic a 5-10 samburi de caise timp de doua saptamani. Accestia contin fosfor care tonifieaza memoria, acetilcolina si lecitina, alte doua substante care ajuta in procesul de memorare.
 Ajuta la combaterea litiazei biliare
Calculii biliari apar atunci cand colesterolul si substantele constituente ale bilei se cristalizeaza, formand calculi duri in vezica biliara. Calculii se formeaza atunci cand exista o cantitate prea mare de colesterol in bila sau atunci cand functia vezicii biliare este alterata (nu se goleste normal).
Este recomandat consumul a 6-8 samburi de caisa pe zi timp de doua saptamani.
 Previne imbatranirea prematura
Datorita continutullui de vitamina C si E, precum si a betacarotenului, responsabilii tonusului muscular, samburii de caisa va pot ajuta sa va mentineti organismul tanar pentru un timp mai indelungat.
Tratamentele cu samburi de caisa, intre 5 si 8 la numar, se tin in cure de pana la la 30 de zile. In acest interval se recomanda si consumul a jumatate de kilogram de caise pe zi.

Regleaza tensiunea arteriala
Samburii de caisa ajuta la mentinerea echiliibrului pulsului si la reducerea durerilor artritei. Pentru ca sunt o sursa de potasiu, samburii si caisele sunt recomandati hipertensivilor.
 Hranesc tenul
Uleiul extras din miezul caiselor se foloseste in industria cosmetica la produse pentru hidratarea tenului, dar este folosit si in masajul aromoterapeutic.
Sursa:thehealthavengers.com
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook