Consumati aceste 4 alimente pentru a preveni cancerul de san
Ca si cancerul de piele, cancerul de san este al doilea cel mai periculos pentru femei. Una din 8 femei (12%) din Statele Unite ale Americii primesc la un moment dat ca diagnostic cancer la san. Oamenii incearca diverse tratamente, de la cele naturiste pana la cele artificiale, pentru a se putea
trata.
Cel mai rau lucru este ca multe femei au cancer de san, dar nu observa simptomele de la bun inceput, si astfel pot ajunge in etape grave ale cancerului de san. Deci este foarte important sa va protejati sau, cel putin, sa preveniti cancerul de san cu ajutorul unor anumite alimente.
Suzanne Dixon a declarat ca mancatul diverselor alimente este util in prevenirea cancerului de san. Printre aceste alimente se numara:
1. Leguminoasele
Pot fi fasolea, lintea, si multe altele. Contin proprietati anti cancerigene, avand fitosteroli in ele.
Un studiu realizat de catre Universitatea Harvard, afirma faptul ca femeile care au consumat leguminoase de cel putin 2 ori pe saptamana au avut sanse cu 24 % mai mici de a dezvolta cancer de san, in comparatie cu femeile care au mancat leguminoase o data pe luna, de exemplu.
2. Ciupercile
Cancerul de san depinde, in cea mai mare parte, de estrogen. Ele impiedica procesele de estrogen, deoarece scad activitati le de aromataza.
Intr-un studiu din 2009, in China, specialistii au descoperit ca femeile care au consumat mai mult de 10 g de ciuperci proaspete, au avut un risc mai mic de a face cancer de san cu 64%.
Italiana maro, Shiitake, Galbioara, Crimini, Woodear, Stridii, Enoki, Buton, si Portobello, toate sunt benefice.
3. Nucile
Dr. Dixon sustine ca nucile contin multi fitosteroli, asa ca sunt bune in impiedicarea cresterii tumorii. Intr-un alt studiu din Journal Nutrition and Cancer, se spune ca nucile au molecule bioactive care sunt anti cancerigene.
4. Legumele crucifere
Aceasta gama include varza, broccoli, varza creata sau varza de Bruxelles. Ele ne aduc numeroase beneficii, fiind anticancerigene. In procesele digestive din corp, aceasta componenta este impartita in nitrili activi, indoli, tiocianati si izotiocianatii. Cruciferele lupta impotriva cancerului, nu doar celui de san.
Cateva studii au declarat ca femeile care au mancat multe legume crucifere au avut sanse mici de a dezvolta un cancer la san.
Factorii care cresc riscul de cancer de san
Pe langa alimentele de mai sus care ar trebui sa le consumati, incercati sa evitati urmatoarii factori, pentru a preveni cancerul de san:
– Greutatea excesiva
– Contraceptia orala
– Aportul de grasimi saturate
– Lipsa de somn
– Predispozitia genetica
– Produsele cosmetice cu parabeni
Unele riscuri trebuie discutate cu un medic, dar mancatul sanatos este un factor caruia trebuie sa ii acordam atentie.
Sursa:www.organichealthuniverse.com
Traducerea si adaptarea:Echipa Dr.Andrei Laslau