INSTANT

Cele mai frecvente 3 boli de toamna. Cum le tratam

Cele mai frecvente 3 boli de toamna. Cum le tratam
Odata cu sosirea toamnei si racirea treptata a vremii, organismul uman este nevoit sa se adapteze schimbarilor climatice.
In aceasta perioada de tranzitie, esti mai predispus la raceli si infectii respiratorii decat in alte sezoane.

Totodata, creste riscul alergiilor si al tulburarilor digestive. La ele se adauga astenia de toamna si o stare generala de oboseala.
Tratamentul afectiunilor specifice toamnei variaza de la consumul de ceaiuri si marirea dozei de vitamina C si antioxidanti, pana la administrarea de antibiotice, in cazul bolilor grave.

Virozele respiratorii
Exista peste 200 de tipuri de virusuri care pot declansa probleme respiratorii, usor transmisibile de la o persoana la alta. Cu cat sistemul tau imunitar este mai slabit, cu atat riscul de a contracta o raceala urata este mai mare.

Simptomele clasice ale unei raceli includ:
– nas infundat sau secretii nazale abundente;
– dureri in gat;
– stranut;
– dureri de cap, insotite sau nu de febra;

– tuse productiva sau seaca;
– dureri musculare si senzatie de oboseala la nivelul intregului corp.
Raceala trece de la sine in maximum sapte zile, insa nu strica sa iei antiinflamatoare (ibuprofen) si antipiretice (paracetamol), pentru reducerea senzatiei de durere.

Articolul continuă după reclame

Ceaiurile de tei indulcite cu miere sunt benefice pentru sistemul respirator. Odihna joaca si ea un rol important in combaterea acestei boli.
In caz de febra persistenta, trebuie sa te adresezi medicului de familie. Acesta iti poate prescrie un antibiotic care sa te ajute ca combati mai usor infectia.
Alergiile si crizele de bronhospasm
Crizele de bronhospasm sau de astm bronsic se manifesta prin respiratie greoaie, suieratoare, febra, dureri de cap si scaderea saturatiei de oxigen, din pricina dificultatilor de respiratie.
De cele mai multe ori se impune spitalizarea pentru monitorizarea permanenta a saturatiei de oxigen si administrarea de medicamente bronhodilatatoare si antihistaminice.
In cazul copiilor, astmul bronsic are, de cele mai multe ori, o componenta alergica.
Aproximativ 90% dintre copiii diagnosticati cu astm sunt alergici la diferite substante precum polen, mucegai, praf, par de animale sau mirosuri puterice de chimicale. In comparatie cu ei, doarr 50% dintre adulti prezinta sensibilitate la acesti alergeni comuni.

Daca alergiile comune pot fi tinute sub control prin tratamentul cu antihistaminice, crizele de astm bronsic presupun administrarea mai multor medicamente: corticosteroizi pentru scaderea raspunsului imun exagerat, bronhodilatatoare cu durata lunga de actiune, inhalatori pentru astm, de tipul Ventolin si Flixotide sau aerosoli salini.
Bolile digestive
Toamna, virusurile sunt peste tot si pot contamina pana si alimentele. Odata ajunse in stomac, ele pot provoca toxiinfectii alimentare, diaree si varsaturi, precum si dureri abdominale.
In cazul gastritei sau al ulcerului, durerile severe de stomac pot fi insotite de aciditatea in esofag si reflux gastro-esofagian.
Afectiunile digestive pot fi combatute cu ajutorul medicamentelor antiacide, a ceaiurilor si a dietei, dar si a uleiurilor esentiale din plante cu efect antimicrobian, antiinflamator si cicatrizant, cum sunt cele de menta, cimbru, musetel sau galbenele.
Sursa: sanatate.bzi.ro

Publicitate

This website uses cookies.