Ingrediente:
250 g mascarpone cu minim 80% grasime
20 piscoturi de sampanie (de cacao)
5 oua
5 linguri zahar
1 lingura lichior de ciocolata
1 lingura cacao
100 ml cacao rece
2 ml esenta de rom
Mod de preparare:
La inceput facem o cacao concentrata din 100ml apa si 2 lingurite cacao, o dam in clocot si o lasam sa se raceasca.
Cand este rece adaugam esenta de rom si putin lichior de ciocolata.
Separam ouale albusuri de galbenusuri si le mixam separat cu zahar si un praf de sare.
Amestecam branza mascarpone cu crema de galbenusuri, iar crema rezultata o incorporam in bezeaua de albusuri.
Luam vasul in care o sa montam tiramisu si punem un strat de piscoturi de cacao trecuti inainte 1-2 secunde prin cacao rece.
Punem peste blatul de piscoturi un strat din compozitia de tiramisu, apoi alt strat de piscoturi si alt strat din compozitia tiramisu.
Continuam pana umplem vasul si ornam deasupra cu cacao, bucati de ciocolata si piscoturi dupa gust.
Reteta bonus:
Reteta sanatoasa – budinca cu branza si banane
Ce poate fi mai buna decat o budinca delicioasa si sanatoasa?
Potrivit Savuros.tv, aceasta reteta este o combinatia extraordinara intre banane proaspete si branza de vaci.
Modul de preparare este unul foarte simplu, iar in acest fel poti surprinde rapid toti membrii familiei.
Ingrediente:
350 g branza de vaci
2 oua
2 banane
5 linguri gris
80 g stafide
400 ml smantana (30%)
Mod de preparare:
Decojiti bananele si maruntiti-le cu ajutorul unei furculite. Intr-un bol puneti branza de vaci, ouale, bananele, crupa de gris si stafidele, amestecati pana obtineti o compozitie cremoasa.
Intr-o tava unsa cu unt puneti compozitia obtinuta, iar deasupra ungeti-o cu smantana. Dati tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180°C pentru 30 de minute.
Sursa: culinar.bzi.ro
Articol preluat integral cu acord scris.