INSTANT

Ce sa bei inainte de a adormi, ca sa iti reglezi nivelul de glucoza din sange

Otetul de mere are un spectru amplu de intrebuintari si ofera o gama larga de proprietati sanatoase.

In medicina alternativa, otetul de mere este cel mai apreciat pentru efectele sale de echilibrare a florei intestinale benefice si de restabilire a pH-ului normal al organismului, dar si pentru faptul ca este un bun adjuvant pentru slabit.

In amestec cu miere si ghimbir, otetul de mere devine un remediu puternic impotriva inflamatiilor gatului. Amesteca o lingura de otet de mere cu un sfert de lingurita de piper macinat, doua linguri de apa, un sfert de lingurita de piper cayenne si o lingura de miere.

Otetul de mere mai detine proprietatea de a regla glicemia, efect verificat si confirmat de mai multe studii clinice.

Intr-unul dintre experimente, cercetatorii de la Universitatea Arizona au masurat efectele otetului de mere asupra unui grup de 11 pacienti cu diabet de tipul 2.

Pe durata studiului, acestia nu au urmat un tratament cu insulina, ci doar medicatia farmaceutica de baza luata impreuna cu o doza a doua lingurite de otet de mere combinate cu 30 g de branza seara inainte de culcare.

Rezultatele au indicat ca nivelurile glicemiei serice s-au echilibrat considerabil a doua zi dimineata.

Un alt studiu, care a testat efectele consumului a 30 ml de otet de mere impreuna cu o gustare alcatuita dintr-un covrig cu unt si un pahar de suc de portocale, a aratat ca aceasta metoda coboara glicemia atat in randul subiectilor sanatosi, cat si in randul adultilor cu prediabet si al celor cu diabet de tipul 2.

Prediabeticii s-au bucurat de o coborare a glicemiei serice cu 50%, in timp ce la diabetici nivelurile glicemiei au scazut cu 25%.

Otetul de mere are proprietatea de a echilibra si restabili pH-ul normal, motiv pentru care este de mare ajutor in tratamentul mai multor boli de piele, al arsurilor solare, negilor, muscaturilor de insecte, intoxicatiilor cu iedera otravitoare, acneei, micozei unghiilor, micozei picioarelor, matretii si ranilor superficiale.

Acelasi produs grozav sprijina eliminarea toxinelor acumulate in sistemul limfatic, imbunatatind astfel functia homeostatica. Se speculeaza ca acest efect s-ar datora concentratiei mari de antioxidanti, care previn stresul oxidativ si sprijina buna functionare a organelor si a vaselor sanguine.

Articolul continuă după reclame

Alte studii au aratat ca otetul de mere prezinta potential si in tratamentul cancerului, deoarece determina apoptoza celulelor leucemice.

S-a demonstrat stiintific si ca otetul de mere joaca un rol important in echilibrarea greutatii corporale. Acidul acetic din compozitia sa activeaza genele declansatoare ale productiei de enzime de descompunere a lipidelor, impiedicand astfel ingrasarea brusca.

Un studiu japonez a examinat efectul de slabire al otetului de mere asupra unui grup de persoane obeze cu indice de masa corporala, greutate si circumferinta a taliei asemanatoare. Participantii au fost impartiti in trei grupuri.

Primul grup a primit 15 ml de otet de mere, cel de-al doilea 30 ml, iar ultimul grup a constituit grupul de control. Rezultatele au aratat ca grupurile care au consumat otet de mere au inregistrat la finalul studiului imbunatatiri atat asupra greutatii corporale, cat si a indicelui de masa corporala si a circumferintei taliei.

La fel ca legumele fermentate, otetul de mere poate fi de ajutor in bolile de reflux gastroesofagian, de ulcer si de colita. Produsele fermentate sunt bogate in acid lactic, substanta care sprijina microbiomul intestinal.

Specialistii au mai aratat ca otetul de mere este foarte indicat pentru corectarea problemelor de digestie si ameliorarea simptomelor bolilor gastrointestinale. In aceste cazuri, cel mai indicat este sa amesteci doua lingurite de otet de mere cu o lingurita de miere intr-un pahar cu apa calda si sa bei preparatul.

O lingurita de otet de mere crud poate opri rapid sughitul, in timp ce compresele cu otet grabesc vindecarea vanatailor si leziunilor cutanate.

Aceeasi substanta este un agent antimicrobian puternic ce poate inlocui dezinfectantii chimici din comert. Acidul acetic omoara chiar si bacteria rezistenta la dezinfectanti mycobacterium tuberculosis.

Un inceput bun este sa inlocuiesti otetul alb cu otet de mere la asezonarea salatelor. Iata o idee de sos pentru garnisirea salatelor si preparatelor reci:

• O lingura de otet de mere

• O jumatate de lingurita de mujdei de usturoi

• Cateva frunze de busuioc proaspat

• Un deget de piper negru macinat

• O lingura de zeama de lamaie.

Sursa: culinar.bzi.ro

Articol preluat integral cu acord scris.

Publicitate

This website uses cookies.