In aceasta perioada nu trebuie sa-ti lipseasca catina din casa si toti ar trebui sa luam cate o lingurita de catina cu miere, dimineata, pe stomacul gol.
Se stie ca acest fruct al dealurilor si coclaurilor romanesti contine de 60 de ori mai multa vitamina C decat acceasi cantitate de lamaie, grepfruit sau portocale, iar 10 bobite de catina satisfac nevoia organismului si asigura absorbtia si fixarea mult mai eficienta a calciului in corp.
Ce am facut cu 2 kg de catina? Am ales si curatat catina, am spalat-o si am asezat-o in blender.
Ei bine, jumatate din aceasta cantitate am dus-o in congelator, pentru a o folosi in conditii optime mai tarziu cand nu o mai gasesc pe piata, iar cealalta jumatate am adaugat aceeasi cantitate de miere peste ea.
A iesit un fel de subtirica si am dat la frigider pentru zece zile, amestecand zilnic in ea.
Astfel cei ai casei au posibilitatea sa aleaga bobite de catina cu miere sau aceasta pasta cu miere. Amandoua au acelasi efect: ridicarea imunitatii si nu numai.
Hai sa luam beneficiile pe rand. O lingurita din aceasta pasta luata dimineata poate vindeca cea mai acuta insomnie, poate ameliora starile depresive si reface starile de epuizare fizica.
Atat catina, cat si mierea sunt produse energizante, iar combinatia lor produce de doua ori aceeasi energie benefica. Acesta este si motivul pentru care se ia dimineata.
Consumul de catina
Tot acest sirop, pasta de catina si miere distruge la jumatate si combate aparitia tumorilor canceroase.
E bine sa fie consumata preventiv, nu ca tratament.
Catina sub orice forma, sirop, fruct, pasta sau pulbere, regleaza glucoza din sange, stimuleaza circulatia sangelui la nivel cerebral, iar serotonina continuta de catina imbunatateste odihna si somnul.
Bolile aparatului respirator de la amigdalita, bronsita, bronsita acuta, pot fi ameliorate cu sirop de catina.
Asa cum am mai spus, catina are si efecte anti- imbatrinire si de intindere a suprafetei pielii. Recomandata des persoanelor care sufera de varice sau cu afectiuni cutanate ale pielii.calup catina
O lingurita de sirop de catina sau cateva bobite zilnic pot face minuni.
Printre altele regenereaza radacina parului si combate caderea firelor de par, lucru de care suferim aproape toti dupa 40 ani. E si normal, corpul nu mai are necesarul de vitamine pe care la avut la 20 ani si automat undeva se va vedea acest lucru.
Cine stie citi toate semnalele corpului sau poate interveni la timp este un om castigat. Femeile insarcinate si cele care au nascut, pot consuma fara teama catina sub orice forma. Nu doar ca le ridica imunitatea, dar creste cantitativ secretia laptelui.
Tot o lingurita de suc de catina este recomandata zilnic si persoanelor anemice, palide care au o deficienta majora de fier, scrie remediesnaturist.com. Sucul de catina este si un foarte bun stimulent hepatic ajutand la refacerea celulelor bolnave ale ficatului.
Septembrie,octombrie,noiembrie
Consumul de catina in aceasta perioada: septembrie, octombrie, noiembrie stimuleaza metabolismul, poate regla greutatea corporala, vitamina C favorizand arderile si eliminand pofta de mancare, dar si ridica imunitatea atat de sus, incat toata iarna poti fi un om sanatos fara sa ai grija ca-ti curge nasul sau te doare gatul.
Acest sirop, fiind foarte concentrat, se poate dilua cu apa minerala sau plata, imbunatatit si cu alte siropuri de fructe de padure poate fi baut si de copiii mai mici de 4 ani, care iau mai greu tot ce inseamna acru sau amar.
Siropul de catina nu este insa recomandat celor care sufera de un grad mare al diabetului zaharat.
Din catina se poate extrage si un ulei foarte bogat in vitamina A, E, C, complexul B. Uleiul trateaza eczemele, arsurile, mancarimile prin simpla tamponare a locului respectiv, dar in mod repetat. Poate fi folosit si sub forma de picaturi in numar de 20, persoanelor care se solicita foarte mult fizic.
20 picaturi sunt echivalentul a 4-5 lingurite de fructe proaspete macerate cu miere, luate de-a lungul unei zile inaintea meselor principale.
Suc, ulei, pulbere, sirop sau fruct macerat la rece cu miere de albine, catina ajuta la scaderea colesterolului, previne ingrosarea venelor si a arterelor.
Catina contine foarte multi antioxidanti si se stie, antioxidantii sunt piatra de temelie in lupta cu marea majoritate a bolilor. 3-4 linguri de sirop de catina, obtinut prin presare la rece, pot face adevarate minuni pentru tine si inima ta, actionand preventiv.
Binenteles, se poate face din catina si otet pentru a se folosi si la salate. La baza otetului de catina sta din nou mierea, sucul de catina si apa calduta.
La 2 kg de fructe se adauga 1 kg miere si 5 litri de apa calduta. Se procedeaza exact ca si la socata amestecandu-se zilnic timp de zece zile, dupa care se pune in sticle si se da la rece si la intuneric in pivnita.
Pentru o fermentare mai rapida se poate adauga 1/4 l otet de mere, dar va fermenta si in lipsa lui.
Acest otet poate fi folosit la toate salatele, de varza, de sfecla rosie sau telina si mere, pastrand beneficiile pe care le-am mentionat aici si in alte articole din acest blog.
This website uses cookies.