Striatii pe unghii
Dungile fine, paralele, care se observa pe unele unghii scoase in relief, pot reflecta scaderea imunitatii, hipotiroidismul sau lipsa de fier. De asemenea, malabsorbtia la nivelul intestinului (boala Crohn, celiachie, giardia, colita ulcerativa) determina un deficit de proteine.
Fara caramizile necesare consolidarii, unghiile se slabesc si dezvolta striatii. Acestea apar si la persoanele cu sindromul intestinului permeabil, alergii, intolerante alimentare, tot din cauza asimilarii deficitare a nutrientilor.
Unghii galbene
Unghia sanatoasa are o culoare roz, naturala. In momentul in care apar modificari de culoare inseamna ca sunt probleme. Fumatul, aplicarea frecventa a unui lac de unghii colorat sunt cele mai frecvente cauze ale ingalbenirii unghiei. In afara acestor cauze benigne, ar fi de luat in seama aparitia unei sinuzite sau a unei infectii pulmonare.
De asemenea, persoanele care au diabet zaharat pot avea unghiile galbene. Daca nu va stiti cu diabet si constatati ca unghiile au capatat o nuanta galbena pentru o perioada mai lunga de timp, este bine sa va verificati nivelul glicemiei.
Unghii inchise la culoare
In afara unui hematom care apare in urma unei lovituri la nivelul unghiei, orice pata neagra trebuie investigata cu mare atentie de un medic dermatolog. Poate fi vorba despre melanom malign, un cancer de piele foarte agresiv, dar care poate fi tratat cu succes daca este descoperit din vreme.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare–>
This website uses cookies.