Berea ingrasa doar daca nu stii cum sa o bei! Iata cat si cum se consuma corect!

Medicul Laura Ene, specialist diabet, nutritie si boli metabolice, de la Clinica de Nutritie KiloStop, a explicat pentru Ziare.com cum trebuie sa bem berea si in ce cantitate, ca sa nu avem niciun fel de problema de sanatate sau greutate.

„O bere blonda la 500 ml are in jur de 150 calorii. O bere neagra la 500 ml are aproximativ 200 calorii, din cauza concentratiei mai mare de alcool. Caloriile din bere provin din carbohidrati si din alcool.

Glucidele aduc patru calorii pe un gram, iar alcoolul sapte calorii pe un gram. Chiar si berea fara alcool are calorii.

Pentru un barbat sanatos, fara probleme de greutate, se pare ca doza zilnica recomandata este de doua beri de 330 ml. Pentru o femeie, ea este de doar o bere de 330 ml.

Femeile cu risc de cancer la san sunt sfatuite sa reduca la zero consumul de alcool. Nu conteaza atat de mult in ce moment al zilei bei berea, atat timp cat respecti recomandarea de a bea cu moderatie”, spune medicul, conform sursei citate.

Mai mult decat ora la care o consumi, conteaza cu ce o asociezi. Daca este prea tarziu si tii la silueta ta, nu o asocia cu seminte, alune, popcorn.

Iar daca decizi ca la masa de pranz sa mananci o mancare mai grea (pizza, paste, gratar), te sfatuiesc sa nu incarci caloriile acelei mese si cu cele din bere. Daca o bei pe stomacul gol, berea iti poate provoca foame. Cu cat o bei mai tarziu, cu atat e mai periculos pentru silueta.

Articolul continuă după reclame

„Asa ca te sfatuiesc sa alegi la masa de seara un pahar de bere alaturi de o cina corecta si usoara, care sa fie in concordanta cu nevoile tale nutritionale.

Berea in sine are suficient de multe calorii cat sa nu fie in regula sa o combinam cu rontaieli. Sigur ca din cand in cand se potriveste la un pahar de bere o mana de popcorn facut in casa sau un caus de alune.

Cea mai periculoasa asociere a alcoolului in general este cu mancarurile grase si cu multe glucide. O astfel de combinatie poate determina episoade de pancreatita acuta, colecistita sau atacuri de guta care pot pune chiar viata in pericol”, potrivit ele.ro.

Daca tractul digestiv nu are o suferinta si flora intestinala este intacta, berea nu ar trebui sa baloneze. Daca in schimb exista un sindrom de colon iritabil sau flora intestinala este alterata de consumul excesiv de antibiotice, antiinflamatoare, E-uri si tot felul de coloranti, conservanti artificiali, atunci este posibil ca berea sa baloneze.

Atentie! Nu confundati balonarea de la bere cu burta de bere, care se formeaza in urma unui consum constant, care depaseste nevoile calorice zilnice ale corpului. Din pacate, berea, ca si fructele, pastele si carbohidratii mancati seara, se depune pe abdomen.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook