„Bananita” cu vanilie – Gust-o si te vei indragosti pe loc de ea

Ingrediente:

3 galbenusuri

3 albusuri

40 gr zahar pudra

10 gr cacao

10 ml apa

40 gr faina pentru prajituri

1/2 lingurita praf de copt

Alte ingrediente:

300 ml lapte 1.5% grasimi

80 gr zahar pudra

1 plic praf de budinca cu aroma de vanilie

80 gr unt

500 gr banane

Pentru frisca:

125 ml smantana pentru frisca

250 gr branza de vaci mai moale

Mod de preparare:

1. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra.

2. Amesteca apa cu cacaua.

3. Bate spuma albusurile.

4. Amesteca faina cu praful de copt.

5. Amesteca treptata faina cu mixul cu cacao. Foloseste o lingura de lemn.

6. Unge cu putin unt o tava de copt, presara faina in ea si pune compozitia cu cacao.

7. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru 12 minute.

8. Pregateste o budinca din ingredientele mentionate mai sus (untul trebuie adaugat dupa de budinca s-a racit, cu ajutorul unui tel).

9. Pregateste frisca dupa reteta clasica si amestec-o cu branza de vaci.

10. Incorporeaza apoi crema in budinca. Amesteca usor, folosind o lingura de lemn.

„Asamblare”:

11. Curata bananele si injumatateste-le.

12. Pune-le peste blat.

13. Acopera-le cu crema pregatita anterior, apoi baga tava in frigider pentru cel putin 2 ore.

14. Decoreaza cu ciocolata data pe razatoare sau topita la bain-marie.

Citeste si Prajitura frageda cu crema de nuci si gem – Usor de pregatit

Aceasta prajitura de casa, este foarte simplu de preparat si foarte gustoasa! Este perfecta pentru intreaga familie, care va veni in bucatarie, imediat cum se va simti mirosul dulce din cuptor. Sfatul nostru este sa le lasati macar 10 minute sa se raceasca!

Ingrediente:

Pentru blat:

3 galbenusuri si un ou intreg

250 g unt

150 g zahar

500g faina

un plic praf de copt

5 ml esenta de vanilie

Pentru umplutura cu gem:

2 albusuri

150 g zahar

5 ml esenta de rom

un praf sare

200 g magiun de prune

Articolul continuă după reclame

Pentru crema de nuca:

400 g nuci macinate

3 linguri de lapte

4 galbenusuri

4 albusuri

300 g zahar pudra

5 g esenta de vanilie

2 linguri de cacao

Mod de preparare:

Untul tinut la temperatura camerei se amesteca cu esenta de vanilie, galbenusurile, oul si zaharul tos, si se mixeaza circa 3-4 minute la viteza mare, pana se obtine o crema spumoasa.

Se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza pana se obtine un aluat vartos, omogen, care se desprinde cu usurinta de pe peretii vasului.

Aluatul se imparte in trei parti. O parte se infasoara in folie alimentara si se da la rece O bucata se intinde intr-o foaie si se aseaza intr-o tava de copt unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Se intinde foaia cu mana pana este uniform intinsa in tava.

Pentru a prepara umplutura cu gem. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul tos, si se mixeaza pana se obtine o bezea tare.

Se adauga magiunul, si se omogenizeaza bine ingredientele pana se obtine o crema omogena. Se intinde crema peste aluat, si se niveleaza folosind o lingura. Se intinde a doua foaie si se aseaza cu grija peste stratul de aluat.

Pentru umplutura cu nuca: se amesteca nucile macinate cu galbenusurile frecate cu zahar si cele 4 albusuri batute spuma cu un praf de sare.

Se adauga cacaoa, laptele si se amesteca bine toate ingredientele apoi se adauga esenta de vanilie. Crema trebuie sa fie mai consistenta, sa nu curga. Daca vi se pare prea moale, mai adaugati 2 biscuiti macinati. Crema de nuci se intinde uniform peste foaia de aluat.

Aluatul pus la rece se scoate din frigider si se razuieste peste prajitura, folosind razatoarea cu ochiuri mari.

Se distribuie uniform firmiturile de aluat si se da prajitura la copt circa 30-35 minute, in cuptorul incins la 180 grade Celsius, pana este frumos rumenita la suprafata. Dupa ce este coapta se lasa sa se raceasca si se portioneaza dupa preferinte. Se poate servi simpla sau pudrata cu zahar vanilat.

Prajitura se taie rece, cu un cutit bine ascutit si cu lama inmuiata in apa dupa fiecare taiere.

Sursa:culinar.bzi.ro

Articol preluat integral cu acord scris.

Publicitate

This website uses cookies.