Ardeiul gras are cea mai mare concentratie de vitamina C, dar daca ai aceasta boala nu ai voie sa-l consumi!

Ardeiul gras se numără printre cele mai comune legume consumate de către om. Acesta este cultivat în aproape toată lumea, fiind o plantă care se poate adapta ușor în diverse medii naturale.

Ardeiul gras poate fi mâncat atât în forma sa naturală, cât și murat, clăit sau copt, ori ca ingredient în diverse mâncăruri.

Ardeiul gras este o plantă leguminoasă ce face parte din familia Capsicum, alături de numeroasele soiuri de ardei iute. Acesta este singura legumă din această familie care nu are gust picant.

De la această plantă noi consumăm doar fructul, care are formă de clopot și cunoaște o varietate de culori. La noi, cei mai obișnuiți sunt ardei roșii, cei galbeni și cei portocalii. Fructele acestei legume cresc pe bază ramificată, o singură plantă putând produce mai mulți ardei, în același timp.

Aceasta legumă își are originile în America de Sud și este cultivată încă de acum 5.000 de ani. Ardeiul Gras a fost adus în Europa de către exploratorii spanioli și portughezi, în timpul lui Cristofor Columb, și se aici a fost răspândit apoi în întreaga lume. Iată care sunt câteva dintre beneficiile consumului de ardei gras:

Ardeiul gras îţi asigură o mare parte din necesarul de vitamine şi conţine substanţe care ajută în procesul de slăbire, ameliorează durerile şi pot chiar să protejeze împotriva cancerului.

De asemenea, ardeiul gras este una dintre cele mai importante surse naturale de vitamina A şi C, iar ardeiul gras roşu în special conţine multe fibre, folaţi, vitamina K şi minerale care protejează organismul de numeroase afecţiuni digestive.

Numărul scăzut de calorii din ardeiul gras face din această legumă aliatul perfect împotriva kilogramelor în exces, deci nu vă feriţi să îl includeţi în dietă.

Iată o scurtă listă cu vitaminele şi nutrienţii din compoziţia ardeiului gras şi efectele lor benefice:

Articolul continuă după reclame

Vitamina A – protejează vederea, ţine la distanţă infecţiile şi îmbunătăţeşte calitatea spermei;

Vitamina C – poate reduce şansele de apariţia a tumorilor, scade riscul de cataractă şi reface nivelul de colagen din piele, asigurând elasticitate şi fermitate pielii;

Vitamina B6 şi magneziu – vitale pentru menţinerea funcţiilor care includ activitatea cerebrală şi sistemul imunitar, ajută la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual, au efect diuretic, previn balonarea şi menţin tensiunea arterială în limitele normale;

Luteină şi zeaxantină – substanţe care încetinesc procesul de degenerescenţă maculară şi care împiedică apariţia tulburărilor de vedere;

Betacaroten – antioxidant care protejează eficient împotriva cancerului mamar;

Licopen – scade semnificativ riscurile de cancer ovarian, de prostată sau de cancer pancreatic.

Cu toate ca este o comoara in frigiderul nostru, daca suferi de Reflux Gastroesofagian nu ai voie sa-l consumi.

Daca suferiti de reflux gastro-esofagian, luati si urmatoarele recomandari in considerare:

Nu mai consumati tutun (orice forma) deoarece nicotina slabeste muschiul esofagian inferior.

Evitati sa mestecati guma si sa consumati bomboane tari. Cand consumati aceste alimente inghititi mult aer, care duce la eructie si reflux gastro-esofagian.

Nu va intindeti imediat dupa masa. Evitati gustarile tarzii.

Evitati sa va aplecati imediat dupa masa. Nu purtati haine stramte.

Este de preferat sa mancati putin de mai multe ori decat o data si mult.

Daca sunteti supraponderal, dati jos kilogramele in plus. Obezitatea inrautateste refluxul gastro-esofagian.

Nu dormiti intins, ci cu capul putin mai ridicat pe perna.

Surse: doc.ro

www.i-medic.ro

bunadimineata.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook