Aloe Vera şi propolis: doua remedii naturale care nu te lasa la greu
Indiferent de vremurile în care trăim, viaţa este mult mai uşoară atunci când ai prieteni lângă tine. La fel se întâmplă şi atunci când ai la îndemână minuni ale naturii ce lucrează în scopul sănătăţii şi frumuseţii. Bucuraţi-vă împreună cu cei dragi de efectele Aloei Vera şi ale propolisului.
Planta de Aloe, prietena cea mai bună a pielii
Despre Aloe Vera şi derivatele sale pure numai de bine… căci efectele atât interne, cât şi externe nu se lasă aşteptate. Căutaţi o metodă cât mai naturală de a vă hidrata pielea? Ei bine, indiferent de tipul de ten, de vârstă sau locul în care vă aflaţi pe planetă, gelul natural de Aloe Vera vă poate ajuta.
Aplicat cu regularitate ca atare pe faţă menţine pielea hidratată. Şi nu lasă senzaţia de piele grasă! Iar datorită conţinutului mare de vitamina C sucul are proprietăţi anti-îmbătrânire. Mai mult decât atât, puteţi împărtăşi efectele plantei minune şi cu iubitul: gelul de Aloe Vera poate fi folosit şi pe post de after-shave – vindecă micile răni provocate de bărbierit.
De asemenea, Aloe Vera este folosită cu succes în tratarea acneei sau a pielii uscate. Multe studii au demonstrat că unele afecţiuni ale pielii, ale scalpului şi părului, arsuri, arsuri solare, infecţii minore ale pielii, cistite, diabet – pot fi ameliorate sau vindecate cu tratamente pe bază pe planta minune.
Remediu mult mai eficient decât iaurtul!
În plus, sucul de Aloe Vera ajută la păstrarea sănătăţii stomacului şi a intestinelor. Folosit intern, are rol de a întări sistemul imunitar, dar şi de a regla tranzitul intestinal, având rolul de laxativ blând.
Beneficul propolis
Că albinele sunt unele dintre cele mai uimitoare fiinţe de pe această planetă, nu mai este nevoie să spunem. Credem doar că trebuie să lucrăm la promovarea produselor naturale pe care albinele ni le dăruiesc. Spre exemplu, propolisul este apreciat de peste 5 milenii de către toţi cei care preţuiesc sănătatea sau cei care o caută. Este produs de albine cu scopul de apărare împotriva microbilor şi a mucegaiurilor din stup.
Dar efectele sale sunt mult mai numeroase căci este antibiotic, cicatrizant şi luptă împotriva infecţiilor şi a tumorilor. Specialiştii îl folosesc în tratarea multor afecţiuni din diverse sfere medicale: dermatologie (keratoze, micoze, eczeme, psoriazis, arsuri, rujeolă, rubeolă, herpes, zona Zoster), ORL (sinuzite, amigdalite), cardiologie etc.
Se foloseşte la indicaţia medicului (atenţie, există şi persoane alergice) şi în tratamenul cistitei şi a iritaţiilor bucale. Şi pentru că este vară, iar înţelepciunea populară spune: “Cui pe cui se scoate” – iată cum putem rezolva cazurile de înţepături de albine. Se scoate acul şi se aplică pe zona respectivă propolis. În câteva minute, pielea se calmează.
În loc de E-uri
Extractul de propolis ar putea fi folosit şi pe post de conservant natural, conform unor studii ale cercetătorilor de la Universitatea Naţională de Tehnologie din Argentina. Aceştia au aplicat extract de propolis argentinian pe culturi de bacterii E.coli şi au observat că a inhibat înmulţirea bacteriilor, iar cantitatea de propolis folosită este sigură pentru consumul uman (1,4 miligrame de propolis/kg). Puncte slabe? Calitatea şi componenţa sa diferă în funcţie de regiune şi sezon. Deci, este greu de aplicat o formulă stabilă în alimente pe post de conservant. Dar cercetătorii lucrează
This website uses cookies.