INSTANT

Alimente care cresc funcția ficatului și ajută la detoxifierea organismului

Ficatul are o serie de funcții importante. Este responsabil pentru depozitarea fierului și a vitaminelor în organism, transformă zahărul depozitat în zahăr uzabil atunci când corpul are nevoie de el și detoxifiază sângele pentru a ajuta la purificarea corpului de substanțe nocive.

În fiecare zi suntem afectați de substanțe nocive. Unele sunt din mediu, cum ar fi aerul toxic, în timp ce altele provin din substanțele pe care le punem în corpul nostru, cum ar fi alcoolul sau pesticidele din alimente. De aceea, procesul de detoxifiere al ficatului este atât de important. Consumarea unor alimente care măresc funcțiile ficatul poate ajuta la ușurarea încărcăturii pentru prietenul dvs. de filtrare și vă va curăța corpul de substanțele nocive care vă îngreunează.

Iată 10 alimente care stimulează funcția hepatică și ajută la detoxificarea organismului:
1. Roșii
Roșiile sunt bogate într-o proteină cunoscută sub numele de glutation, care ajută la detoxifierea ficatului. Licopenul din roșii ajută de asemenea la protejarea organismului împotriva cancerului de sân, piele și plămâni.

2. Grapefruit
Grapefruitul conține, de asemenea, proteina pentru curățarea ficatului glutation. Este, de asemenea, bogat în vitamina C și antioxidanți care stimulează producția enzimelor de detoxifiere a ficatului, pentru a spori procesul de curățare naturală a ficatului.

3. Fructele citrice
Citricele precum lămâia și limeta conțin cantități mari de vitamina C. Aceasta este esențială pentru stimularea ficatului și pentru sinteza materialelor toxice în substanțe care pot fi absorbite de apă.
4. Curcumă

Articolul continuă după reclame

Curcuma este cel mai bun condiment pe care îl puteți consuma când vine vorba de sănătatea ficatului. Ajută la stimularea procesului de detoxifiere a ficatului, ajutând enzimele care elimină activ carcinogeni din organism.
5. Mere
Merele conțin cantități mari de pectină, care ajută la curățarea ficatului și la eliberarea toxinelor în tractul digestiv. Consumul de mere ajută ficatul să manipuleze toxinele în timpul procesului de detoxifiere.
6. Usturoiul
Usturoiul este bogat în doi compuși naturali care ajută la curățarea ficatului – alicină și seleniu. Este, de asemenea, foarte bogat în sulf, care ajută la activarea enzimelor hepatice care elimină toxinele.
7. Legume cu frunze verzi
Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă din plante, care are multe beneficii pentru sănătate atunci când vine vorba de sănătatea ficatului. Acestea măresc producția de bilă și ajută la neutralizarea metalelor grele, a substanțelor chimice și a pesticidelor din organism.

8. Ulei de măsline
Uleiul de măsline, împreună cu alte uleiuri organice presate la rece, cum ar fi cel de cânepă sau cel de in, susțin în mod natural ficatul. Acestea servesc ca bază lichidă pentru a ajuta organismul să absoarbă toxine dăunătoare.
9. Cereale alternative
Cerealele care sunt bogate în gluten, cum ar fi grâul, făina și alte cereale integrale, au pus presiune asupra ficatului. Trecerea la boabe alternative, cum ar fi quinoa, mei și hrișcă, poate ajuta la ușurarea încărcăturii ficatului atunci când vine vorba de procesul de detoxifiere.
10. Varza de Bruxelles
Varza de Bruxelles conține un antioxidant cunoscut sub numele de glucozinolat, care forțează ficatul să elibereze enzime care ajută la protejarea organismului atât de toxinele din mediul înconjurător, cât și din cele alimentare. Este, de asemenea, bogată în sulfuri.
Sursa: www.davidwolfe.com

Publicitate

This website uses cookies.