INSTANT

Ai un mont la încheietura mâinii? Iată de ce este acesta este un motiv serios de îngrijorare!

Când apar anumite leziuni sau umflături pe palmele, încheieturile sau degetele noastre, avem tendința să dăm vina pe accidente, mușcături de insecte sau vânătăi produse la muncă.

În ciuda acestui fapt, astfel de simptome pot indica probleme mai mari de sănătate, dintre care unele necesită chiar o atenție medicală de specialitate.
Dacă ți-a apărut o umflătură ca un cucui la încheietura mâinii, acest fapt ascunde o importanță medicală mult mai mare decât ți-ai putea imagina.

Dacă o ai de mai mult timp, ar fi indicat să consulți un medic specialist în privința ei. Astfel de umflături pot ascunde motive de îngrijorare mai mare decât crezi. Astăzi, îți vom dezvălui mai multe informații despre acele umflături prezente la mâini și ce ar trebui să faci în privința lor.
Știința medicală numește această umflătură un higrom (chist ganglion) al încheieturii mâinii.

Este o formațiune benignă, care ia forma unei capsule sau a unui chist. Puțini oameni știu că asemenea umflături nu sunt doar o chestiune pe care o poți ignora, căci ele reprezintă o amenințare reală la adresa sănătății lor.
Cel mai des, chistul apare pe încheietura mâinii și se poate simți moale la atingere. Dar în unele cazuri, se poate dezvolta și în alte locuri, cum ar fi:

pe suprafața palmei – în centru sau mai aproape de degetul mare
pe suprafața interioară a degetelor – în regiunea falangiei sau articulației
De ce apar aceste chisturi? Motivele care conduc la apariția acestor umflături nu sunt întotdeauna ușor de determinat. Există însă câțiva factori primari despre care se vorbește în lumea medicinii moderne. Aceștia sunt:

Articolul continuă după reclame

inabilitatea slabă a aparatului osos-articular
o leziune recentă, o entorsă sau o fractură osoasă vindecată incorect
boli degenerative ale articulațiilor și inflamația țesuturilor moi ale încheieturii mâinii
mișcări prelungite și repetate din încheietura mâinii (un obicei pentru muzicieni, croitori și cei care lucrează la calculator)
Simptome: De regulă, montul pare să se formeze fără nici un motiv aparent. Rata de creștere a chistului variază, și acesta e un lucru cunoscut. Uneori poate rămâne la fel timp de mai mulți ani, iar în alte cazuri, leziunea poate crește dramatic în dimensiune, doar în câteva zile.

Aspectul acestei umflături este însoțit de următoarele simptome:
pielea de pe umflătură devine roșie, începând să se desprindă
durerea datorată iritației țesuturilor înconjurătoare
sensibilitatea crescută sau scăzută a pielii cauzată de faptul că montul este în creștere și pune presiune asupra vaselor de sânge și a terminațiilor nervoase.
Diagnostice: Chiar dacă nu există riscul ca acest chist să se transforme într-o tumoare malignă, nu trebuie să amâni vizita la medic. De obicei, diagnosticarea higromului nu prezintă nici o dificultate, datorită naturii simptomelor sale. E recomandat să consulți un chirurg sau un podiatrist, pentru a determina cauza exactă a bolii și a lua măsurile necesare pentru primirea unui tratament eficient.
Sursa: sanatatea.ro

Publicitate

This website uses cookies.