Afla care sunt pricipalele cauze ale bolilor tiroidiene si urmeaza aceste sfaturi pentru a le ameliora

Tiroida este una din cele mai mari si importante glande ale organismului.

Ea apartine sistemului endocrin, iar activitatea ei este reglata prin influenta hipofizei si a hipotalamusului.

Tiroida controleaza procese metabolice, sinteza proteica si sensibilitatea generala a organismului fata de actiunea altor hormoni.

Ea este localizata in loja cervicala anterioara, inferior de cartilajul tiroid (‘marul lui Adam’ cum este el numit la barbati) si secreta mai multi hormoni, in principal tiroxina, triiodotironina si calcitonina (hormon important in homeostazia calciului).

Secretia hormonilor tiroidieni si influentele exercitate de catre hipotalamus si hipofiza sunt procese foarte complexe, si orice modificare a principalilor factori implicati in acestea duce la instalarea unor dezechilibre in sinteze si secretie, ceea ce clinic se traduce prin aparitia bolilor specifice acestei glande.

Cauza afectiunilor tiroidiene

Hipertiroidismul este o afectiune datorata secretiei exagerate de hormoni tiroidieni si poate sa apara in cadrul mai multor boli, printre care:

– Boala Graves: afectiune de natura autoimuna caracterizata prin productia in exces de prea mult hormon tiroidian.

Este insotita si de modificarea macroscopica a tiroidei, aparand gusa tiroidiana. Cele mai frecvente simptome sunt tahicardia, slabiciunea musculara,tulburarea somnului si iritabilitate;

– Adenoame tiroidiene: reprezinta noduli care apar in parenchimul glandular tiroidian si care sunt capabile sa secrete hormoni,

ceea ce va influenta homeostazia interna a organismului, creand dezechilibre hormonale. Unele gusi tiroidiene contin chiar si mai multi astfel de noduli;

– Tiroidita subacuta: se datoreaza inflamatiei care apare la nivelul parenchimului, care va favoriza aparitia in exces a hormonilor, ceea ca va determina hipertiroidism temporar ce dureaza in general cateva saptamani sau chiar luni;

– Nodulul toxic tiroidian: este o tumora de natura benigna a tiroidei, care poate fi muta din punct de vedere clinic (nefunctionala) sau poate produce hormoni tiroidieni, determinand aparitia unui tabloul clinic de hipertiroidism;

– Boala Plummer (sau gusa toxica nodulara) este o forma de hipertiroidism datorat existentei unor noduli autonomi ce produc in cantitati exagerate hormoni. Este considerata a doua cauza, in ordinea importantei, de hipertiroidism, dupa boala Graves;

– Patologie hipofizara, tumori hipofizare: in aceasta categorie sunt incluse: struma tiroidiana, tiroidita De Quervain, tiroidita toxica, cancerul tiroidian, limfoamele si metastazele care se pot cantona la acest nivel.

Articolul continuă după reclame

Un renumit medic din Sankt Petersburg a creat o reteta pentru persoanele cu hipotiroidism. Se taie o ceapa in jumatate si se lasa sa elibereze sucul. Cu o jumatate se maseara lobul stang al tiroidei, iar cu cealalta jumatate lobul drept. Apoi intindeti-va pe pat fara sa spalati zonele respective, lasand sucul de ceapa sa actioneze pe timpul noptii.

Aceasta procedura este una naturala si are scopul de a stimula functia glandei tiroide.

Sfatul Dr. Torsunov- Cantati

Doctorul sustine ca unele boli pot fi tratate prin intermediul muzicii, in special hipotiroidismul.

Organele corpului sunt strans legate cu emotiile si sentimentele, de aceea glanda tiroida este afectata de emotiile negative. Aceste emotii raman blocate in organism, pana in momentul in care isi fac aparitia bolile.

Doctorul mai afirma ca cel mai eficient mod de a scapa de emotiie negative este cantatul, deoarece ajuta la reducerea nodulilor tiroidieni.

Metoda vindecatoare a academicianului Sytin amelioreaza problemele tiroidiene

George Sytin, un celebru academician rus, a creat o metoda de scadere a varstei biologice, cunoscuta sub denumirea de SOEVUS. Aceasta consta in controlul emotional al functiilo fiziologice prin intermediul cuvintelor rostite.

Sytin a fost ranit in timpul celui de-al doilea razboi mondial, iar medicii nu-I dadeau sanse de vindecare. In pofida acestui lucru, academicianul a elaborat o serie de manuscrise vindecatoare, care l-au ajutat sa se trateze.

SOEVUS este o metoda complexa de gestionare a emotiilor, bazata pe tehnici de control al vocii, ce actioneaza asupra functiilor fiziologice ale corpului.

Pentru a avea rezultate, este ncesar sa ascultati cel putin unul din textele elaborate de Sytin de 500-1000 de ori, in orice moment al zilei.

Testul cu iod conceput de Malahov

Incercati sa aflati care este nivelul de iod in organism prin intermediul unui test facut acasa. Cumparati iod de la farmacie, iar seara inainte de a merge la culcare inmuiati in iod un tampon de bumbac si trasati 3 linii(subtire, medie si groasa) pe muschii bratuui stang. Lasati se se usuce iodul, apo va puteti culca.

Dimineata verificati cate liniute au ramas pe brat. In cazul in care a disparut numai liniuta subtire, inseamna ca nivelul de iod este unul normal. Daca a disparut una din celelalte doua liniute, inseamna ca exista deficienta de iod in organism. Iar disparitia tuturor indica un deficit dever de iod care poate cauza boli tiroidiene.

Surse selective: sanatos.tv

www.sfatulmedicului.ro

Publicitate

This website uses cookies.