Aceste alimente iti mentin arterele curate si te protejeaza de bolile cardiovasculare

Una dintre cauzele principale ale decesului o reprezinta problemele cardiace.

Riscul major atat pentru atacul de cord cat si pentru accidentul vascular il reprezinta arterele infundate care pot intrerupe fluxul de sange. Stresul, lipsa activitatii fizice si o alimentatie nesanatoasa sunt factorii principali care cauzeaza infundarea arterelor.

De aceea, in acest articol va prezentam cateva alimente care vor preveni infundarea arterelor.

1. Somonul.

Somonul abunda in acizi grasi care tin sub control nivelul colesterolului rau, trigliceridelor si previn inflamatiile. Alte soiuri de peste recomandate sunt tonul, heringul, si macroul.Optati intotdeauna pentru pestele organic.

2. Sucul de portocale.

Este bogat in antioxidanti care mentin sanatatea vaselor de sange. In plus, sucul de portocale scade nivelul tensiunii arteriale. Doua pahare de suc de portocale sunt suficiente pentru a va oferi portia zilnica de vitamina C.

3. Cafeaua.

Studiile mentioneaza ca 2-3 cesti de cafea pe zi scad riscul atacurilor de inima cu pana la 20%. Totusi, nu exagerati caci cofeina poate avea efecte adverse asupra stomacului.

4. Nucile.

Nucile abunda in grasimi sanatoase, mai exact omega 3 si grasimi nesaturate. Acestea sunt foarte recomandate in reglarea nivelului de colesterol si ajuta si la imbunatatirea activitatilor cognitive.

5. Fructele Kaki.

Sunt bogate in fibre, au un gust absolut delicios si scad nivelul colesterolului rau.

6. Turmeric.

Turmericul contine curcumina care impiedica absorbtia grasimilor si previne inflamatia tesuturilor. In plus, turmericul este un condiment tare gustos si poate fi adaugat in orice tip de mancare.

7. Ceaiul Verde.

Este cunoscut pentru efectul de calmare, dar si cel de energizare. Acest puternic antioxidant scade nivelul de colesterol si stimuleaza metabolismul.

8. Pepenele rosu.

Este excelent pe timpul verii. Nu numai ca este revigorant, dar largeste vasele de sange si promoveaza productia de oxid nitric.

9. Cereale integrale.

Sunt bogate in fibre si scad nivelul colesterolului. Surse alimentare importante de cereale integrale sunt fulgii de ovaz, irezul brun si painea integrala.

Articolul continuă după reclame

10. Branza.

Desi nu are o reputatie buna in ceea ce priveste nivelul colesterolului, consumata in cantitati mici mentine tensiunea arteriala si colesterolul in valori optime.

11. Algele.

Algele sunt bogate in vitamine, proteine, antioxidanti si carotenoizi. Consumul de alge ajuta in mentinerea tensiunii in valori normale si largirea vaselor de sange. Cei care consuma alge isi reduc riscul de colesterol marit cu 15%.

12. Afinele.

Sunt o sursa excelenta de potasiu. Daca veti bea suc de afine in mod regulat veti reduce nivelul de colesterol si riscul de atac de cord cu pana la 40%.

13. Scortisoara.

Este excelenta pentru prevenirea cresterii nivelului de colesterol. Chiar si o singura lingurita de scortisoara pe zi este de ajuns pentru a se vedea rezultatele.

14. Rodia.

Rodiile sunt bogate in fitochimicale care stimuleaza productia naturala de oxid nitric. Rodiile sunt excelente pentru circulatia sangelui si pot fi consumate in nenumarate moduri, chiar adaugate in salate.

15. Spanacul.

Este mai mult decat recomandat in curatarea arterelor si in mentinerea tensiunii arteriale in valori normale. In plus, spanacul este bogat in potasiu si acid folic.

16. Uleiul de masline.

Uleiul de masline presat la rece aduce organismului un aport de grasimi sanatoase si mentine nivelul de colesterol in valori normale. In plus, uleiul de masline reduce riscul atacurilor de inima cu 40%.

17. Broccoli.

Este foarte bogat in vitamina K si previne acumularea de calciu in artere. Mentine tensiunea si nivelul de colesterol in valori optime. Fie ca il consumam ca gustare sau ca garnitura, broccoli este un aliment ce aduce multi nutrienti organismului.

18. Avocado.

Grasimile sanatoase din avocado echilibreaza nivelul colesterolului si asigura sanatatea per total a organismului. Avocado poate fi consumat in nenumarate moduri, nu trebuie decat sa va lasati imaginatia libera.

19. Sparanghel.

Este un aliment excelent pentru prevenirea cresterii nivelului colesterolului. In plus, previne infundarea venelor si aparitia cheagurilor de sange. Sparanghelul poate fi consumat ca masa principala, in supe sau ca garnitura.

SURSA: ideaspots.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook