Stilul de viata ocupat poate provoca stres constant, atat in corp, cat si in minte. Creierul nostru trebuie sa proceseze o multime de informatii zilnic, si astfel suntem expusi, in mod constant, la radiatii electromagnetice.
Multi oameni sunt predispusi la depresie, anxietate si tulburari de somn.
Numarul de persoane care sufera de Alzheimer este in continua crestere.
Deci, pentru a preveni sau pentru a trata aceste boli mentale este nevoie sa va schimbati stilul de viata. Este foarte important, de asemenea, sa va relaxati corpul si mintea, si sa petreceti cat mai mult timp in natura.
Remediile din plante pot fi extrem de eficiente in gestionarea stresului si
in calmarea sistemului nervos. Este demonstrat stiitific ca aceste plante au capacitatea de a trata depresia, anxietatea, de a reduce stresul si de a stimula abilitatile mentale.
1.Ginkgo – Ginkgo biloba sau Maiden
Acest copac inalt si vechi are frunzele rotunde galbui, in forma de evantai.
Timp de sute de ani, acesta a fost utilizat pentru proprietatile sale medicinale puternice. Este o mare sursa de terpenoizi si antioxidanti ce pot preveni deteriorarea organelor si sprijinii sanatatea inimii.
Mai mult decat atat, el are capacitatea de a stimula memoria si de a remedia o circulatie proasta.
Acesta este si motivul pentru care este numit “planta creier”. Multe studii au aratat ca suplimentele de ginkgo biloba pot fi foarte benefice pentru persoanele care sufera de dementa.
Ea imbunatateste fluxul de oxigen catre creier si circulatia. De asemenea, hraneste celulele nervoase afectate de dementa.
Este la fel de eficace ca unele medicamente si poate trata in mod eficient simptomele precoce ale bolii Alzheimer.
Extractul de Ginkgo biloba este ambalat cu un compus care poate trata anxietatea. Aceasta planta este benefica pentru degenerescenta maculara si poate pastra sanatatea ochilor.
2.Rozmarinul – Rosmarinus officinalis sau Roua marii
Timp de mii de ani, rozmarinul a fost folosit pentru proprietatile sale puternice de imbunatatire a memoriei. Universitatea din Northumbria a facut un experiment pentru a examina efectul de ulei de rozmarin in memoria viitoare.
Experimentul a inclus 60 de participanti care au petrecut timp in camere pline cu miros de ulei de rozmarin si alte doua tipuri de ulei. Dupa ceva timp, cercetatorii le-au testat memoria.
Conform studiului, participantii care au fost expusi infuziei cu ulei de rozmarin au prezentat imbunatatiri semnificative in legatura cu memoria. Acest lucru se datoreaza faptului ca rozmarinul contine 1,8 cineoli, un compus care poate preveni deteriorarea radicalilor liberi, calma inflamatia si reduce stresul.
Mai mult decat atat, rozmarinul este o sursa mare de calciu, fier si vitamina B. Acesta poate fi folosit sub forma de ulei si ceai. Poate fi , de asemenea, adaugat la mancare.
3. Ginseng – Panax quinquefolius
Ginsengul stimuleaza creierul, are proprietati antiinflamatorii si sporeste starile de spirit puternice. Panax ginseng are cel mai bogat continut de componente medicamentoase.
Multe studii au aratat ca persoanele ce sufera de boala Alzheimer si care au consumat ginseng timp de 3 luni in mod regulat, si-au imbunatatit functiile cognitive.
4. Menta – Mentha piperita
Menta are numeroase beneficii pentru sanatate. Poate ameliora durerile de stomac, trata respiratia urat mirositoare si stimula starea generala de sanatate. Frunzele de menta pot fi ingerate, consumate sub forma de ceai sau mestecate.
Conform unui studiu realizat de Dr. Bryan Raudenbush de la Universitatea Wheeling Jesuit, inhalarea aromei de menta poate sprijini functia creierului si stimula rationamentul, capacitatile de a face activitati si memorarea rezolvarii de probleme.
De asemenea, poate reduce oboseala, calma mintea si trata anxietatea. Aceasta creste nivelul de oxigen din sange si reimprospateaza corpul si mintea.
Nota: Chiar daca aceste plante sunt extrem de benefice si pot da rezultate incredibile, ar trebui sa consultati un medic inainte de a administra suplimente pe baza de plante, deoarece acestea pot interactiona in mod negativ cu medicamentele pe care le luati.
Sursa:www.healthandhealthyliving.com
Traducerea si adaptarea:Echipa Dr.Andrei Laslau