Expresia „un mar pe zi te tine departe de medici” nu este deloc un mit, se pare. Oamenii de stiinta au descoperit ca sucul de mere consumat de trei ori pe saptamana previne boala Alzheimer si bolile de inima.
Dr. Thomas Shea, un neurobiolog, impreuna cu echipa sa de la Universitatea din Massachuttes au studiat timp de 10 ani efectele merelor asupra sanatatii creierului.
Dupa ce au facut studii initiale pe soareci de laborator, au trecut la oameni, pacienti cu varsta cuprinsa intre 72 si 93 de ani care sufereau de Alzheimer. Acestora li s-a dat sa bea zilnic suc de mere, de doua ori pe zi, timp de 30 de zile. S-a demonstrat ca participantii si-au imbunatatit memoria si starile de dispozitie negative specifice bolnavilor de Alzheimer.
Dr. Shea ne-a confirmat ca prin consumul de suc de mere de trei ori pe saptamana iti reduci riscul imbolnavirii de cancer cu 75%, protejezi inima, stimulezi metabolismul lipidelor si reduci inflamatia.
Un alt studiu realizat de Dr. Bahram Arjmandi pe femei cu varsta cuprinsa intre 45 si 65 de ani a aratat ca dieta cu mere reduce colesterolul rau cu 23% in numai 6 luni si ajuta la scaderea in greutate.
Sucul de Mere
Va recomandam sa consumati numai mere bio sau pe cele ce cresc chiar in gradina voastra pentru a le evita pe cele cu pesticide si alte substante periculoase. In niciun caz sa nu cumparati suc de mere pasteurizat din comert.
Cel mai bun suc de mere este cel 100% natural preparat chiar de voi acasa. Nu va trebuie decat cateva mere si un storcator bun de fructe. Storcatorul de fructe inlatura fibrele care sunt mai greu de absorbit si ramane numai sucul care este delicios si nemaipomenit pentru sanatate.
Nu curatati merele de coaja.
Taiati merele in bucatele mici si puneti-le in storcator cu seminte cu tot. Puteti adauga si un varf de radacina de ghimbir pentru o mai buna protectie impotriva inflamatiilor si putina lamaie pentru un aport de vitamina C.
Simptomele bolii Alzheimer
Sucul de mere previne, dar nu vindeca boala Alzheimer. Asadar, incepeti sa consumati suc de mere inca de la primele simptome de Alzheimer, confuzia, pierderi de memoria si minte incetoata.
Recomandate in tratamentul bolii Alzheimer sunt si vitamina C si niacina sau vitamina B3. De asemenea, mai puteti consuma o lingura de ulei de cocos presat la rece de pana la doua ori pe zi in cazul in care boala Alzheimer a avansat.
Uleiul de cocos prezinta trigliceride de lant mediu pe care ficatul le transforma rapid in chetone. Acestea refac nivelul de glucoza din creier, pacientii bolii Alzheimer suferind de deficienta de glucoza la creier. Uleiul de cocos este bun si pentru cresterea nivelului de colesterol bun si protejeaza sanatatea sistemului nervos.
Sanatatea sistemului nervos este cruciala in cazul pacientilor cu Alzheimer. Industria farmaceutica nu discuta despre efectele benefice ale uleiului de cocos pentru a nu-si pierde profitul, dar este bine sa stiti ca uleiul de cocos este excelent pentru creier si pentru tratarea bolii Alzheimer.
SURSA: www.whydontyoutrythis.com
This website uses cookies.