Sucul acidulat are un gust delicios, dar acest lucru nu inseamna ca este facut din ingrediente care sunt benefice pentru organism. Din contra, cercetatorii din domeniul sanatatii au transmis ca exista o legatura intre consumul excesiv de bauturi acidulate si aparitia bolii Alzheimer.
Bauturile acidulate cresc riscul aparitiei bolii Alzheimer
Oamenii de stiinta din SUA au aratat intr-un studiu ca soarecii care consuma zilnic o cantitate proportionala cu cea continuta de 5 doze de bauturi au o memorie mai proasta si de doua ori mai multe depuneri ca pe creier (care de obicei sunt asociate cu aceasta boala groaznica) decat soarecii care au o dieta normala.
Consumul excesiv de bauturi dulci si carbogazoase poate contribui la cresterea in greutate si la aparitia diabetului de tip 2, care sunt factori de risc pentru aparitia bolii Alzheimer.
De ce nu ar mai trebui sa consumi niciodata bauturi carbogazoase:
Studii recente arata ca exista o stransa legatura intre diverse tipuri de cancer si consumul de bauturi carbogazoase. De exemplu, consumul a doua bauturi carbogazoase pe zi creste cantitatea de insulina pe care o produce pancreasul si dubleaza riscul aparitiei cancerului la pancreas.
O bautura carbogazoasa pe zi creste cu 40% riscul de a dezvolta cancer la prostata. Multe bauturi carbogazoase contin coloranti extrem de toxici, care pot cauza diverse forme de cancer, printre care si cancerul la san.
Oamenii de stiinta din America au descoperit o stransa legatura intre consumul de zahar (bauturile carbogazoase contin cantitati imense de zahar) si decesele cauzate de bolile cardiovasculare.
De exemplu, daca bei 3 doze de bauturi carbogazoase pe zi, riscul de a dezvolta boli de inima se tripleaza.
S-a dovedit stiintific ca bauturile cu continut mare de zahar cresc riscul aparitiei diabetului de tip 2.
Un studiu din 2009 a descoperit ca in urma consumului de bauturi carbogazoase se depun grasimi nesanatoase pe ficat. De asemenea, daca bei doar doua doze de bauturi carbogazoase pe zi poti dezvolta boli grave la ficat.
Un studiu efectuat in Danemarca pe 60.000 de femei insarcinate a ajuns la concluzica ca femeile care in timpul sarcinii consuma bauturi cu un continut mare de zahar sunt mai predispuse sa nasca prematur. De vina ar fi chimicalele din indulcitorii artificiali, care poate modifica uterul.
S-a descoperit ca bauturile carbogazoase altereaza proteinele din creier intr-o asemenea masura incat creierul poate sa devina supersolicitat.
Fosfatii folositi din bauturile carbogazoase, dar si din mancarurile procesate, grabesc procesul de imbatranire. Nu va ganditi doar la riduri, dar si la bolile care apar odata cu imbatranirea organismului, cum ar fi insuficienta renala sau calcifierea arterelor.
Un studiu efectuat la Harvard pe 5.583 de fete cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani a aratat ca cele care consumau zilnic o doza si jumatate de bauturi carbogazoase ajungeau la menstruatie mai repede decat cele care nu aveau in dieta zilnica acest tip de bauturi.
Da, stim deja acest lucru, nu? Insa, ceea ce e mai putin cunoscut e ca si bauturile „light” pot duce la acumularea de kilogramele in plus nedorite. Un studiu a aratat ca talia celor care consuma constant bauturi „light” creste de pana la 3 ori, fata de a celor care nu au acest tip de bauturi in dieta.
This website uses cookies.