Turmeric latte: tot ce trebuie să știi despre mixul pentru latte cu turmeric

Turmeric latte nu este o invenție modernă. În ciuda numelui, turmeric latte își are originile în India, mai precis în medicina ayurvedică care recomanda consumul de băuturi infuzate cu turmeric ca și remedii pentru diferite afecțiuni sau pentru întărirea sistemului imunitar. Așadar turmeric latte este în fapt un remediu ayurvedic care constă în amestecarea de turmeric pudră cu alte condimente ca scorțișoară, piper, ghimbir și cardamom și infuzarea lor în lapte cald. O ceașcă de turmeric latte ca cel pe care îl găsești aici are un profil gustativ unic, ușor picant și este băutura perfectă pentru zilele reci. În plus, pe lângă culoarea sa, un galben vibrant care i-a atras numele de ”elixir auriu”, turmeric latte îți aduce și o mulțime de beneficii.

Turmeric beneficii 

Datorită concentrației ridicate polifenoli cu proprietăți medicinale, polifenoli denumiți curcuminoide, turmericul este un supliment alimentar extrem de benefic pentru organismul uman.

  • Întărește sistemul imunitar: cercetările au demonstrat că curcuma, substanța activă din turmeric, stimulează imunitar și poate fi un real ajutor chiar și în cazul celor care suferă de boli autoimune. Așadar dacă ai un sistem imunitar slăbit sau resimți primele simptome ale unei gripe sau răceli, bea o ceașcă de turmeric latte sau un ceai de turmeric.  

  • Puternic antiinflamator: inflamația cauzată de stresul oxidativ (stresul oxidativ este cauzat de dezechilibrul dintre radicalii liberi și antioxidanții din organism) impactează în mod negativ sistemul imunitar și este nu doar un semn al unei boli ci și o cauză a declanșării unor afecțiuni ca boala Crohn, cancerul colorectal, Lupus, etc.

  • Scade nivelul de colesterol și trigliceride din organism

  • Adjuvant în sindromul de colon iritabil: studiile au demonstrat că minimizează intensitatea și frecvența unor simptome ca diareea sau durerile abdominale.

  • Eficient în tratamentul ulcerului peptic: în cadrul unui studiu pe 45 de pacienți s-a constatat că după 4 săptămâni de tratament, 48% dintre aceștia nu mai prezentau ulcerații, iar după 12 săptămâni de tratament cu curcuma, procentul a crescut la 76%.

  • Previne instalarea bolii Alzheimer: India are un procent extraordinar de mic de bolnavi de Alzheimer, aspect atribuit consumului de turmeric și proprietăților sale antiinflamatorii. Deși mai este nevoie de studii în acest sens, anumiți cercetători susțin ipoteza că turmericul stopează degradarea neuronilor și formarea plăcilor amiloid.

  • Reduce durerea și inflamația cauzată de artrită

  • Previne bolile cardiace

  • Hepatoprotector

  • Adjuvant în boli ale plămânilor 

Mai multe despre turmeric și beneficiile sale poți citi pe site-ul matchabar.ro

Deși este extrem de benefic pentru corpul uman, consumat în exces turmericul poate avea, în cazuri rare, și efecte nedorite. Dintre acestea enumerăm stări de greață, amețeală, dureri de stomac sau aciditate gastrică. De aceea îți recomandăm să nu consumi o cantitate mai mare de 3g de turmeric zilnic. 

Cum se prepară turmeric latte

Prepararea unui latte din amestecul de turmeric și condimente despre care am scris mai sus, este extrem de simplă și rapidă. Iată exact care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a savura un latte delicios.

Încălzește bine 200 ml de lapte de origine animală sau vegetal, după preferințe. Adaugă într-o cană 3g de turmeric latte și toarnă peste ele 50 ml de lapte fierbinte. Cu ajutorul unui mini mixer electric amestecă bine timp de 30 de secunde – 1 minut sau până la omogenizarea completă a amestecului de turmeric și condimente în lapte. Adaugă apoi restul de lapte și mai amestecă 10 secunde.

În încheiere îți mai spunem că pe site-ul de mai sus, vei găsi și alte amestecuri pentru latte la fel de interesante pe care te îndemnăm să le încerci ca de exemplu mixul de latte cu pudră de sfeclă roșie sau mixul de latte cu maca. Poftă bună!

Sursa foto: pexels.com

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook